Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Výhra s nulou

Devatenáctka porazila Mladou Boleslav 4:0

Sdílet

Sparťané nastoupili v rámci osmého kola I. Celostátní ligy U19 proti Mladé Boleslavi. Na domácím hřišti se hráči Sparty ujali vedení už ve druhé minutě, kdy se prosadil Radimský. V průběhu zápasu přidali další branky kapitán Konopásek, Zuberu a střídající Hložek. Sparta zvítězila nad Mladou Boleslaví 4:0.
První minuty patřily Spartě, která ohrozila branku Boleslavi již po několika vteřinách. Gólu se jedenáctka v rudých dresech dočkala již ve druhé minutě, kdy centr Radimského skončil až za zády Bartáka – 1:0.
Sparťany rychlé vedení nabudilo a pokračovali v útočném snažení. Ve 13. minutě se po pravé straně šikovně protáhl Zuberu, přešel přes obránce a naservíroval míč pod sebe přímo proti noze Konopáska. Kapitán Konopásek se tvrdě opřel do střely a rozvlnil síť – 2:0.
Mladá Boleslav mohla několikrát odpovědět, ale své šance neproměnila, protože proti byl Janáček. Sparťanský brankář se v prvním poločas blýskl několika skvělými zákroky, kterými podržel svůj tým a nakonec udržel i čisté konto.
Svěřenci trenéra Ericha Brabce přidali v první půli ještě jednu branku. Ve 40. minutě utekl hostující obraně Zuberu a s přehledem prostřelil Bartáka – 3:0.
Trenérské štáby neprovedly o pauze žádnou změnu a do druhé části vyběhly totožné jedenáctky. Ve druhém poločase Sparta kontrolovala hru a zároveň si tvořila dobré příležitosti ke skórování.
K prvnímu střídání sáhla Sparta v 57. minutě, kdy Zubera vystřídal Hložek. O pět minut později se na hřiště podíval Ryneš. Právě Ryneš měl obrovskou příležitost k navýšení náskoku. V 69. minutě se na levé straně uvolnil Šnajdr a pod sebe přihrával na osamoceného Ryneše, jehož střela se nevešla mezi tři tyče.
Sparta se dočkala v 75. minutě. Hložek šikovně obešel brankáře Bartáka a s přehledem zakončil do odkryté branky – 4:0.
Na posledních jedenáct minut nastoupil Patrák, který se vrátil po zranění. Sparťané do konce zápasu neinkasovali a zvítězili hladce 4:0.
V příštím kole cestuje devatenáctka do Jihlavy, kde se v sobotu 6. října utká od 11:00 s místní Vysočinou.  
AC Sparta Praha U19 – FK Mladá Boleslav U19 4:0 (3:0)
Branky: 2. Radimský, 13. Konopásek, 40. Zuberu, 76. Hložek. ŽK: Mašek. Rozhodčí: Koval – Machýček, Cichra. Počet diváků: 40 diváků.
Sparta: Janáček – Štětina, Hucek, Alexandr, Szewieczek, Konopásek, Radimský (62. Ryneš), Šnajdr, Šimáček, Bláha (79. Patrák), Zuberu (57. Hložek).
Mladá Boleslav: Barták – Nejeschleba, Zmij (54. Pech), Bičiště, Skramuský, Milner (74. Havlina), Provazník (84. Bárta), Mašek, Böhm, Kalabis, Blažíček.

Další novinky