Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Vítězná premiéra trenéra Janouška

Devatenáctka porazila Vysočinu Jihlava 3:0

Sdílet

Sparťanskou devatenáctku vedl poprvé trenér Petr Janoušek a začal vítězně. Sparta porazila po brankách Konopáska, Hložka a Šimáčka Vysočinu Jihlava 3:0 a posunula se na první místo tabulky Celostátní ligy dorostu U19.
Zápas začala obě mužstva velmi aktivně s jasnou vizí vstřelení první branky. Záhy Sparta získala mírnou kontrolu nad míčem, když se domácí Jihlava zatáhla na vlastní polovinu a vyčkávala na rychlé protiútoky.
Do vedení poslal sparťany v 18. minutě z přímého kopu Konopásek, který krásně obstřelil zeď a rozvlnil síť za zády Lancmana – 0:1.
Obráncům v rudých dresech se dařilo eliminovat protiútoky Jihlavy a sami zakládali útočné snažení svého týmu. V prvním poločase už branka nepadla ani na jedné straně.
Sparťané se prezentovali disciplinovaným výkonem a trpělivě kombinovali na půlce soupeře. Navýšit náskok se v 73. minutě podařilo Hložkovi, který pohotovou hlavičkou usměrnil do sítě střelu Čejky po rohovém kopu – 0:2.
Svou herní převahu potvrdili svěřenci trenéra Petra Janouška ještě jednou brankou čtyři minuty před koncem, kdy se téměř z poloviny hřiště prosadil dlouhým lobem Šimáček – 0:3.
Do konce utkání již branka nepadla a Sparta zvítězila v Jihlavě 3:0. V příštím kole čeká devatenáctku souboj se Zbrojovkou Brno, a to v sobotu 27. října od 12:00 na Strahově. Předtím však ještě tým čeká cesta do Anglie k prvnímu zápasu Premier League International Cupu proti Readingu, který se odehraje ve středu 24. října na Madejski Stadium s kapacitou přes 24 000 míst.
FK Vysočina Jihlava U19 – AC Sparta Praha U19 0:3 (0:1)
Branky: 18. Konopásek, 73. Hložek, 86. Šimáček. ŽK: Růžička – Šnajdr, Šimáček. Rozhodčí: Pfeifer – Jahoda, Fabeš. Počet diváků: 100 diváků.
Jihlava: Lancman – Merlo, Pojezný, Havlín, Svoboda, Lokvenc (82. Točík), Křivánek, Šrámek (78. Trnka), Růžička, Malata, Ritter (78. Svoboda).
Sparta: Janáček – Štětina, Hucek, Alexandr, Szewieczek (88. Hapal), Konopásek, Šnajdr, Šimáček, Hložek, Čejka (62. Ryneš), Patrák (79. Sejk).

Další novinky