Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Doufám, že jsem trenérovi zamotal hlavu

Rozhovor s navrátilcem do sestavy Matějem Pulkrabem

Sdílet

Vykartovaný Josef Šural nemohl do utkání s Mladou Boleslaví nastoupit. Jeho místo zaujal Matěj Pulkrab a šanci využil náramně. Dal úvodní gól a měl svou aktivitou podporovat spoluhráče i v dalším průběhu zápasu.
Jak důležitá je tahle výhra po dvou porážkách?
Potřebovali jsme vyhrát a podat dobrý výkon. Říkali jsme si, že se potřebujeme dobře naladit. Oboje si myslím, že jsme splnili až na nějaké výpadky. Vyhráli jsme 4:1 a to asi mluví za vše.
Čím to podle tebe je, že doma se nám daří, ale venku to tolik nejde?
To nedokážu říct. Měli jsme venku Plzeň, což je ohromně těžký soupeř. Olomouc, která potřebovala zabrat. Je to samozřejmě rozdíl.
Po dvou měsících jsi hrál v základu. Šel jsi do zápasu s větší motivací, když jsi měl možnost se ukázat trenérovi?
Když hraju za Spartu, tak mám motivaci vždycky. Nezáleží na tom, jestli je to na pár minut, nebo hraju od začátku. Věděl jsem, že jsem dlouho nedal branku a že jsem toho moc nenahrál. Takže jsem si tímhle zápasem mohl říct o další šanci.
Jak důležitý byl pro Spartu podle tebe tvůj gól, kterým jsi otevřel skore?
Byl dost důležitý. Měli jsme jakž takž tlak, ale ta branka to zlomila. Pak jsme přidali další, a to se pak hraje hned líp. V tomhle ohledu byla důležitá.
Jsi s tím gólem spokojený, nebo si přeci jenom říkáš, že z těch šancí mohlo být i víc branek?
Gólů mohlo být samozřejmě víc, ale jsem rád, že funguje kooperace s Benjim. Když jsem to nedostal já, dostal to on na zadní do prázdné. Jde o týmový výkon a v tomhle ohledu je jedno, kdo branky dá.
Vnímáš, že Benjiho výkonnost jde po příchodu do Sparty hodně nahoru?
Jo, teď mu to tam padá. Hraje s klidem. Když hraje každý zápas, tak se jeho forma zvedá.
Po utkání s Libercem nebyl Zdeněk Ščasný spokojený s druhým poločasem. Upozorňoval vás po přestávce, abyste nepolevili?
Říkali jsme si, že chceme dál hrát stejně, což se podařilo. I když jsme dali jenom jednu branku. V podstatě jsme kontrolovali hru na půlce soupeře, což si myslím, že je důležité, nehrát mezi stopery, ale snažit se hrát okolo jejich vápna. Což se docela dařilo.
Jak moc myslíš, že jsi trenérovi zamotal hlavu se skládáním sestavy?
Já doufám, že dost. S tím jsem tam šel, abych to trenérovi zkomplikoval. Aby měl o čem přemýšlet, koho nasadí příště. Ale jsme tady pořád čtyři a myslím, že trenér se bude rozhodovat i podle soupeřů a uvidí sám.
Sledujete v kabině vývoj v tabulce okolo vás?
Že bychom se tím nějak zabývali a podle toho hráli, to určitě ne. Myslím si, že kdyby vyhráli, tak bychom hráli stejně. I kdyby před tím čtyřikrát prohráli, tak chceme vyhrát. Myslím si, že nepadají ohledně motivace slova o tabulce.

Další novinky