Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Domácí prohra s Brnem

Devatenáctka podlehla Zbrojovce 2:4

Sdílet

Ve 12. kole přivítala Sparta na Strahově Zbrojovku Brno. Moravané se ujali vedení již ve 22. minutě díky gólu Juráska. Na to však sparťané dokázali zareagovat a ještě do půle srovnal Šimáček. Hosté ve druhém poločase přidali tři branky. Devatenáctce se podařilo pouze snížit zásluhou Bláhy. Sparta podlehla Zbrojovce 2:4.
První velkou příležitost měli Brňané. Již ve třetí minutě tvrdě vypálil Sedlák, jehož pokus skvěle zneškodnil brankář Janáček. Sparťané si první výraznější šanci vytvořili v šesté minutě, kdy si na centr Szewieczka naskočil Radimský. Slabá hlavička nakonec gólmana Marka neohrozila.
Sparta měla velmi blízko ke vstřelení branky v 17. minutě, kdy Patrák přehodil brankáře Zbrojovky, ale míč orazítkoval břevna. Akce však pokračovala, ale všechny pokusy skončily na břevně, které má o tři navíc.
Na druhé straně si ve 22. minutě naběhl na centr z levé strany Jurásek a z první překonal křižnou střelou Janáčka – 0:1.
Po půl hodině hry unikal Konopásek hostující obraně. Stoper Brna v šestnáctce zatáhl záložníka Sparty a rozhodčí nařídil penaltu. Na značku pokutového kopu si míč postavil Patrák. Umístěná rána skončila na břevně a dorostenci prohrávali stále o jednu branku.
O deset minut později  po rohu z levé strany a následném zákroku Marka doputoval míč na hranici šestnáctky, přímo pod nohy Šimáčka, který propálil vše před sebou – 1:1.
V samotném závěru prvního poločasu, z podobné pozice jako Šimáček, vypálil Radimský. Opět míč skončil na břevně, ale tentokrát se odrazil do země a podle všeho skončil za brankovou čarou. Z pohledu sudího Vitnera o branku nešlo. Po 45. minutách byl stav nerozhodný 1:1.
Během pauzy nesáhl trenér Petr Janoušek k žádné změně. Hned po pár desítkách vteřin se na levé straně uvolnil Radimský. Svou střelu ale nedokázal vměstnat mezi tři tyče.
V 54. minutě se do odraženého míče opřel hostující Dobrovodský a trefil Brnu vedení – 1:2.
Sparťanská lavička zareagovala dvojitým střídáním. Ze hry odešli Hucek s Patrákem a jejich místo zaujali Bláha s Rynešem. Krátce po vystřídání využila Zbrojovka rychlý brejk, na jehož konci stál Rolinek, který snadno uklidil míč do sítě – 1:3.
Naději na dobrý výsledek přinesla 74. minuta. Alhassan posunul na Bláhu, který si naběhl obranu, obhodil brankáře Marka, přetlačil jednoho ze stoperů a snížil – 2:3.
Hráči v rudých dresech bojovali o srovnání, ale chyběla jim lepší finální fáze. Navíc Brno v 83. minutě opět odskočilo na rozdíl dvou branek, když se podruhé v zápase prosadil Jurásek – 2:4.
V závěru musel ze hřiště odstoupit kvůli zranění kapitán Konopásek. Ke změně skóre již nedošlo a Sparta tak prohrála se Zbrojovkou Brno 2:4.
V příštím kole odcestuje výběr do 19 let na horkou ostravskou půdu. Zápas s Baníkem je na programu v sobotu 3. listopadu od 13:00.
AC Sparta Praha U19 – FC Zbrojovka Brno U19 2:4 (1:1)
Branky: 44. Šimáček, 74. Bláha – 22. a 83. Jurásek, 54. Dobrovodský, 63. Rolinek. ŽK: Jurásek. Rozhodčí: Vitner – Hádek, Ulrich. Počet diváků: 60 diváků.
Sparta: Janáček – Štětina, Hucek (60. Ryneš), Alexandr, Szewieczek, Alhassan, Patrák (60. Bláha), Konopásek (89. Hapal), Radimský, Šnajdr, Šimáček.
Brno: Marek – Papež, Žalud, Zúbek, Sedlák, Jurásek, Šmíd (86. Pazdera), Dobrovodský, Kamenský, Rolinek (70. Purrini), Matula (81. Fila).

Další novinky