Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Dva body z Olomouce

Devatenáctka porazila po penaltách Olomouc 1:0

Sdílet

V přeloženém utkání 11. kola zavítal výběr trenéra Ericha Brabce do Olomouce, kde se střetl Sigmou. V náročném utkání nepadla jediná branka a o vítězi musely rozhodnout penaltové kopy. V těch uspěla Sparta (6:5) a získala druhý bod za vítězství po penaltách.
Stejně jako proti Slovácku nastoupil v útoku Sharani Zuberu. Olomoučtí stopeři s ním bojovali už od prvních minut a dařilo se jim bránit vysokého útočníka Sparty, kterému se nedařilo protlačit do dobré příležitosti. Diváci v Řepčíně viděli na akce chudé utkání. Blíže brance byla Sparta, ale síť za zády brankáře Trefila se nerozvlnila ani jednou.
Trenér Brabec sáhl k prvnímu střídání již ve 35. minutě, kdy Ryneše nahradil Radimský. Během zápasu se sparťanský lodivod snažil na soupeře vyzrát změnou rozestavení a dalšími střídáními. Zásahy do sestavy přinesly zlepšení ve druhé půli, ale gól se vstřelit nepodařilo. O konečném výsledku rozhodly až penalty, po kterých se z extra bodu mohli radovat hráči v rudých dresech (6:5). Sparta porazila Sigmu Olomouc po penaltách 1:0.
V sobotu 22. září čeká starší dorost utkání na půdě Zlína. S Fastavem se utká od 13:30 v Areálu Vlastimila Marečka.
SK Sigma Olomouc U19 – AC Sparta Praha U19 0:1 (0:0) po penaltách 5:6
ŽK: Zima, Grygar, Galus – Štětina. Rozhodčí: Machálek – Křepský, Ehrenberger. Počet diváků: 100 diváků.
Olomouc: Trefil – David, Kratochvíl (64. Boukhatem), Zima, Vybíral (73. Kubáč), Raab, Langer, Grygar, Galus, Grečmal (81. Machala), Beňa.
Sparta: Janáček – Gabriel (82. Hapal), Alexandr, Štětina, Hucek, Konopásek, Ryneš (35. Radimský), Šnajdr, Čejka (64. Sejk), Hložek, Zuberu.

Další novinky