Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

290. derby skončilo dělbou bodů

Sparta ztratila vedení 2:1

Sdílet

Sparta neudržela vedení ve 290. derby se Slavií a v GENERALI Areně remizovala 2:2. Góly Sparty vstřelili Tetteh a Kanga.
Zdeněk Ščasný ponechal do derby stejné složení obrany jako ve Zlíně v útoku nastoupila dvojice Tetteh – Pulkrab.
První velkou šanci měli hosté. Ve dvanácté minutě se na levém křídle uvolnil Bořil, posunul míč Stochovi a ten ze svého oblíbeného místa ze střední vzdálenosti vypálil těsně vedle.
Další příležitost měla Sparta. Kanga vybojoval míč, přistrčil ho Tettehovi do běhu a ten se hnal na Koláře. Vypálil, ale slávistický golman jeho pokus skvěle vyrazil.
Za dalších deset minut to tentokrát Kanga zkusil sám, Nejdřív obešel Traoreho a pak dalekonosnou střelou překvapil slávistickou obranu. Ne ale Koláře, který míč mířící do růžku vyškrábl.
A vzápětí přišla pohroma na druhé straně. Po rohovém kopu Hušbauera podskočil Chipciu míč a Kúdela hlavičkoval přesně. Slávisté vedli 1:0.
A nemuselo zůstat jen u toho. Osamocený Zmrhal dokráčel do našeho vápna, nacentroval na volného Olayinku a ten trefil tyč! Od ní se míč odrazil do Nitovy náruče.
Sparťanské vyrovnání přišlo tři minuty před pauzou. Ćivić poslal nádherný prudký míč do vápna Slavie, tam si na něj naskočil Tetteh a hlavou srovnal!
Minutu před pauzou si faul na hranici vápna na Kúdelovi vynutil Plavšić. K míči se postavil Stanciu a trefil slávistickou zeď. V ní rukou zahrál Traore a sudí Ardeleanu nařídil penaltu.
Pokutové kopy má na starosti Guélor Kanga a ani tentokrát se nekonala výjimka. Jeho prudká rána z puntíka málem protrhla síť a Sparta tak dvěma góly do šatny otočila skóre na 2:1!
Slavia do druhé půle prostřídala, místo Traoreho nastoupil Baluta.
Ve druhém poločase měla Sparta jasně navrch, ale šance chyběly. Všechno se ještě zkomplikovalo zraněním Tetteha, kterého ze hřiště odnesli na nosítkách. Nahradil ho Golgol.
Sparta byla herně lepší, ale přesto se Slavia dočkala vyrovnání. Znovu to bylo po rohovém kopu, na který si naskočil Tomáš Souček a srovnal na 2:2.
Zbytek zápasu už se nedohrával v takovém tempu jako předchozí zbytek utkání a další šance se nekonaly ani na jedné straně. Sparta tak doma remizovala se Slavií 2:2.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha   2:2  (2:1)
Góly: 42. Tetteh, 45. Kanga (pen.) – 36. Kúdela, 70. Souček ŽK: Radaković, Kanga – Kúdela, Ngadeu, Traore, Souček, Olayinka Rozhodčí: Ardeleanu – Nádvorník, Moláček  Diváci: 17398
Sparta: Nita – Chipciu, Radaković, Štetina, Costa, Ćivić – Stanciu, Frýdek, Kanga, Plavšić  – Pulkrab (52. Šural), Tetteh.
Slavia: Kolář – Coufal, Kúdela (52. Deli), Ngadeu, Bořil – Stoch, Souček, Hušbauer (62. Sýkora), Traore (46. Baluta), Zmrhal – Olayinka.

Další novinky