Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-19

Petr Janoušek před derby kategorií U19

Hlavní trenér kategorie U19, Petr Janoušek, se s námi podělil o jeho pohled na sledovaný šlágr Dorostenecké ligy

Sdílet

Petr Janoušek, jeden z nejzkušenějších trenérů působících v Tréninkovém centru mládeže na Strahově a hlavní trenér kategorie U19 se před pražským derby podělil o jeho pohled na tento zajímavý zápas.
Pane trenére, co pro Vás znamená zápas, jako je derby? Jak se na něj těšíte?
„Derby je tradičně utkání, které v sezóně nabídne konfrontaci dvou fotbalových rivalů. Zápas, ve kterém jsou vždy emoce, touha, rivalita a bojovnost ve větší míře. Těším se, stejně jako na každé takovéto utkání."
V minulém ročníku přišla Sparta v posledním kole o ligový titul, promítne se to v motivaci Vašich hráčů ohledně sobotního zápasu?
„Loňská sezóna je pryč, někteří z loňských hráčů již pravidelně hrají dospělou kopanou a to je cíl výchovy mládeže. Díváme se dopředu, z toho co bylo jsme si vzali poučení."
Teď naopak můžete Vy v případě vítězství smazat náskok Slavie v čele soutěže, je to pro Váš tým další střípek do mozaiky motivace k tomuto zápasu?
„Může se na to i takto pohlížet. Ale na prvním místě bude stále sportovní výkon jednotlivých hráčů a celého týmu."
Jak je na tom Váš tým po zdravotní stránce? Bude pro derby někdo mimo hru kvůli zranění?
„Zdravotní stránka není ideální, ale je to přirozené, v náročné sezóně přicházejí i hráčská zranění. Určitě nebudou k dispozici ze zdravotních důvodů hráči Konopásek, Pudhorocký a Kozák."
V posledních dvou zápasech se Vám příliš, oproti vstupu do sezóny, nedaří. Věříte, že derby může být zápas, který zase vrátí Spartu na vítěznou vlnu?
„Ano to je pravda, že výsledkově zápasy nedopadly, neproměnili jsme vyložené šance a inkasovali, pak se vyhrát nedá. Každé úspěšné utkání může být "to" zlomové!"
Vstoupíte do derby s nějak upravenou taktikou, vzhledem k velikosti zápasu?
„Utkání chceme odehrát tak, abychom plnili to, k čemu hráče systematicky v mládeži vedeme. Hráči sami vědí, že utkání nelze jen přečkat, ale musí být aktivním článkem systému."
Na zápas nejspíše dorazí do Tréninkového centra mládeže plno fanoušků, těšíte se Vy i Váš tým na atmosféru?
„Fanoušci byli, jsou a budou na utkáních vítáni, protože hráče jejich účast motivuje a zvykají si na to, že fotbal je společenskou událostí a mohou se svým výkonem prezentovat."
Je něco, co by jste chtěl vzkázat fanouškům před tímto zápasem?
„Fanouškům přeji, ať je fotbal baví a jejich oblíbení hráči těší svými výkony."
1 / 15

Další novinky