Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-19

Dali jsme do toho srdce

Trenér Petr Janoušek po vítězném derby

Sdílet

Sparťanská lavička v čele s trenérem Petrem Janouškem emotivně prožívala derby se Slavií. Při penaltovém rozstřelu ani nedýchali. Nakonec s hráči slavili vítězství 2:1. Utkání hodnotí sám lodivod U19 – trenér Petr Janoušek.
Jak vypadalo utkání z vašeho pohledu trenére?
Celý týden jsme se připravovali na kvalitního soupeře. Osobně se znám s některými hráči Slavie z reprezentačních výběrů, takže znám jejich kvalitu. S vědomím toho, že jsme v minulých zápasech inkasovali laciné góly, tak jsme se v tréninku zaměřili na obrannou činnost. Co se týče samotného utkání, tak začátek utkání nebyl v naší režii. Až postupem času se nám podařilo vytvořit slibnou příležitost a několikrát chybělo opravdu málo, abychom se prosadili. Druhý poločas byl již vyrovnanější s šancemi na obou stranách. V závěru se možná zápas lámal spíše na naši stranu, protože jsme měli více šancí, ale Slavia to dobře ubránila. Penalty jsou už 50 na 50. My jsme do zápasu možná dali více srdce a byla z nás cítit větší touha po vítězství. Cením si tohoto vítězství!
Tým trápí široká marodka. V základní sestavě se například objevil Tomáš Jonáš, který je krátce zranění. Jak si hráči vedli?
Museli jsme využít hráče, kteří se vrátili z reprezentačních srazů nebo jsou po zranění. Před zápasem se řešil start Patráka, který v posledních dnech laboroval s bolavým kolenem. Chybí nám dlouhodobě zranění střední záložníci a hráči do útoku. Hložek je s A-týmem v Karviné. Museli jsme se s tím poprat a z mého pohledu hráči neodehráli špatný zápas, ale pořád je co zlepšovat a na čem zapracovat.
Derby rozhodly až penalty, jak jste je prožíval, chtěl jste moc vyhrát?
Já chci vždy zvítězit! Důležitá je pro mě forma vítězství, vždy chci vyhrát a bavit fotbalem. Když se to nedaří, musí nastoupit týmovost, poctivost a obrovská pracovitost. Od toho se musí vždy začít. Během penaltových kopů jsem byl částečně nervózní, ale klukům, kteří kopali penalty jsem plně důvěřoval. Stejně tak Šimonu Pecháčkovi, který nakonec chytil tři penalty a my zvítězili.
1 / 38

Další novinky