Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Doufám, že retrodres bude vítězný!

Martin Frýdek a Benjamin Tetteh před výročním zápasem s Jabloncem

Sdílet

Výroční utkání k 125. narozeninám klubu odehraje Sparta v černých retrodresech s velkým S, které připomínají původní trikoty, ve kterých nastupovali hráči v prvních letech naší historie. Těšit se můžete na speciální vydání magazínu Sparta do toho! nebo na živě zazpívanou hymnu Sparty. V poločase bude uveden Arnošt Pazdera do Síně slávy a také proběhne křest knih Železná Sparta a Andrej Kvašňák. Hlavním bodem programu ale bude od 17:00 zápas se čtvrtým týmem ligy – Jabloncem. Před utkáním jsme vyzpovídali Benjamina Tetteha, Martina Frýdka a také trenéra Zdeňka Ščasného.
Bilance domácích zápasů Sparty s Jabloncem v samostatné české lize hovoří jasně. Ve čtyřiadvaceti duelech na Letné se Severočechům podařilo bodovat jen třikrát, když jednou vyhráli a dvakrát remizovali. Naposledy si Jablonec ze Sparty odvezl body v březnu 2013 za remízu 2:2. V neděli ale Spartu nečeká nic snadného. Letos se týmu Petra Rady ve Fortuna:lize daří a naposledy odevzdal všechny body 16. září Mladé Boleslavi.
„Nečeká nás nic jednoduchého. Bude to těžký zápas a musíme navázat na výkony, které jsme předváděli doma,“ říká před utkáním Martin Frýdek.
Spartě se v minulém kole podařilo utnout černou sérii venkovních proher, když zvítězila v Karviné 3:1. „Chtěli bychom navázat na vítězství z Karviné. Chceme ale, aby byl lepší i herní projev,“ dodává trenér Zdeněk Ščasný. Právě zápas v Jablonci ve druhém kole této sezony byl premiérou Zdeňka Ščasného po návratu na lavičku. Sparta vyhrála po gólech Kangy a Vukadinoviće 2:1, když domácí snížili po trefě Lischky až v závěru.
Sparťané v neděli na oslavu 125. narozenin nastoupí v černých retrodresech, které půjdou po utkání do dražby. Hráči ale dostanou také jeden výroční dres na památku. „Na dresy se těším a jsem rád, že si můžeme jeden nechat. Doufám, že bude vítězný,“ přeje si Martin Frýdek. „Samozřejmě je to pro mě čest. Už jsem dres viděl na fotografiích, takže je mi trochu povědomý,“ říká s úsměvem Benjamin Tetteh.
Mladého útočníka sužovaly v posledních týdnech problémy se zády. Reprezentační přestávka mu tak přišla vhod. „Mám za sebou týdenní terapii a cítím se dobře. Těším se na další zápas," prohlásil nejlepší sparťanský střelec v této sezoně.
Fanoušci si mohou kromě speciálního vydání magazínu Sparta do toho! zakoupit také retrodresy nebo limitovanou edici speciálních kelímků, kterých bude symbolicky 1893. Stadion bude otevřen už v 15:30. Raději přijďte včas.

Další novinky