Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Sparta remizovala s Jabloncem 0:0

Reportáž z utkání

Sdílet

Sparta nastoupila proti Jablonci v černých historických dresech, které připomínaly 125. narozeniny klubu. Oslava se bohužel nevydařila tak, jak jsme si všichni přáli. Sparta kontrolovala hru, branku se jí ale vstřelit nepodařilo.
Zdeněk Ščasný poslal do základní sestavy Tomáše Wiesnera, pro kterého šlo o první ligový start od první minuty. Alex Chipciu se přesunul na pozici pravého křídla.
Sparta měla od začátku zápasu jasně navrch, první velká šance z toho vyplynula ve třinácté minutě. Plavšić se dostal do zakončení, míč se od obránců odrazil k Tettehovi, který nadvakrát nepropálil Hrubého. Ten míč vyrazil na roh.
Ve dvacáté minutě kopal Nico Stanciu přímý kop. Hodně z úhlu, ale právě z podobného místa skóroval před týdnem za národní tým. Zkusil to tedy také přímo na branku, mířil ale těsně nad.
O dvě minuty později aktivní Plavšić nacentroval před bránu, míč byl lehce tečovaný, ale přesto se do zakončení hlavou dostal Tetteh. Míč mířil do růžku branky, fantasticky ho vychytal Hrubý.
Jediný pokus hostů v první poločase měl na svědomí Trávník. Ten napřáhl z velké dálky, míč tečoval Costa a Nita musel pohotově zareagovat. Poločas tak skončil bez branek.
I ve druhém poločase Sparta trávila většinu času na soupeřově polovině, v 52. minutě z toho ale málem byl protiútok hostů. Ten skvěle zastavil Radaković, který ještě konstruktivně rozehrál a vše zakončil střelou Stanciu. Hrubý s ní ovšem neměl potíže.
V 67. minutě měla Sparta největší šanci v celém zápase. Po centru zprava hlavičkoval Pulkrab do břevna, míč se odrazil do Hrubého, ten ale udržel před čarou. Při akci byl ale Pulkrab faulovaný, čehož si všiml videorozhodčí a kopala se penalta.
Pokutový kop si vzal na starost Stanciu, který poslal míč do pravé části branky. Jenže brankář Hrubý uspěl i tentokrát a míč vyrazil.
Po neproměněné penaltě zápas ztratil tempo a Sparta si nevypracovávala další šance. Až deset minut před koncem vystřelil z první z hranice vápna Ćivić, míč skončil vysoko nad brankou.
Další šance zápas nenabídl a s Jabloncem jsme se tak rozešli s bezbrankovou remízou.
AC Sparta Praha – FK Jablonec 0:0 (0:0)
Góly: ŽK: Frýdek, Ćivić – Sobol, Hübschman Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek Diváci: 11 614
Sparta: Nita – Wiesner (78. Vukadinović), Radaković, Štetina, Ćivić – Chipciu, Frýdek, Stanciu, Plavšić (62. Vatajelu) – Pulkrab (75. Šural), Tetteh.
Jablonec: Hrubý – Holeš, Břečka, Lischka, Hanousek – Jovović (46. Kratochvíl, 63. Kubista), Trávník, Hübschman, Považanec, Sobol (82. Chramosta) – Doležal.

Další novinky