Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Doma s Teplicemi bez bodu

Zápas rozhodla branka hostujícího Moulise

Sdílet

Sparta neprotrhla výsledkové i výkonnostní trápení posledních dní a doma prohrála v rámci 18. kola FORTUNA:LIGY s Teplicemi po brance Moulise 0:1.
Sparta se musela vypořádat s vynucenou karetní absencí Frýdka a Kangy, kvůli nemoci chyběl Florin Nita. V základní sestavě se tak objevili Sáček, Wiesner a vrátil se také uzdravený Štetina.
Sparta výrazně pohrozila už ve čtvrté minutě. Stanciu si narazil míč s Tettehem, vnikl do vápna a tvrdě pálil. Míč ale těsně přelétl břevno branky, kterou strážil Grigar.
Chvíli na to se ukázala také teplická ofenziva. Vondrášek zprava nacentroval a míč se snesl na hlavu Hyčky, který byl ve vápně hodně volný. I tentokrát ale balon skončil nad brankou.
Po čtvrt hodině hry po faulu Jeřábka na Tetteha na hranici vápna kopal Nico Stanciu přímý kop. Snažil se obstřelit zeď, branku ale netrefil.
Další sparťanská šance se urodila po přímém kopu ve dvacáté minutě. Hostující obrana míč odrazila jen ke Stanciovi, který pálil znovu velmi prudce z hranice vápna. Jenže tentokrát našel jen rukavice připraveného Grigara.
Po půlhodině byl k vidění nebezpečný roh! Na přední tyči prodloužil míč hlavou Štetina, u druhé tyčky číhal Costa, jenže před odkrytou brankou nezareagoval úplně pohotově a netrefil branku.
Víc šancí první poločas nepřinesl a branku tedy nenabídl.
Na startu druhé půle mohla jít Spartě do vedení po stříleném centru do vápna, na který rybičkou naskočil Pulkrab. Branku ale přestřelil.
V padesáté deváté minutě poslal pěkný padáček do vápna Stanciu, k míči se cpal Tetteh, ale těsně před ním hosté odvrátili na roh.
Sparta se znovu dostala do šance dvacet minut před koncem, Chipciu připravil míč proti noze Pulkrabovi. Ten trefil místo, kde stál Grigar.
Deset minut před koncem se zranil Michal Sáček a jeho místo na hřišti převzal Josef Šural. V té době už byl na trávníku i mladý Adam Hložek.
Teplice toho na Letné směrem dopředu moc nepředvedli, ale v 82. minutě šli přesto do vedení. Pavel Moulis utekl sparťanské obraně, zleva z ostrého úhlu vypálil a prostřelil Heču.
Sparťané už se skóre nic udělat nezvládli a prohráli s Teplicemi 0:1.
AC Sparta Praha - FK Teplice 0:1 (0:0)
Gól: 83. Moulis ŽK: Plavšić, Stanciu – Jeřábek, Kučera, Vondrášek, Hyčka. Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Vlček. Diváci: 6 410.
Sparta: Heča – Wiesner (46. Vácha), Radaković, Štetina, Costa – Chipciu, Stanciu, Sáček (79. Šural), Plavšić – Tetteh, Pulkrab (73. Hložek).
Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob – Hora, Ljevaković, Kučera, Trubač (76. Žitný), Hyčka (69. Moulis) – Jindráček (87. Hošek).

Další novinky