Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Závěrečný tlak na tři body nestačil

U17 porazila Plzeň až po penaltách

Sdílet

V dohrávce desátého kola I. Celostátní ligy dorostu U17 přicestovala do strahovského tréninkového centra Viktoria Plzeň. Sparťané povzbuzení vítězstvím v derby chtěli výsledek potvrdit, ale i přes obrovský tlak v závěru se jim nepodařilo překonat Ivaniče a o vítězi rozhodovaly penalty, ve kterých byla úspěšnější Sparta a připsala si dva body za výhru 1:0 po pokutových kopech.
Sparťané nastoupili do posledního podzimního zápasu velmi aktivně a dařilo se jim vytvořit gólové příležitosti, jak ze hry, tak ze standardních situací. Nejčastěji z rohů, při kterých se do vápna přesouval vysoký stoper Dolejš. Obrana Viktorie však vydržela. Na druhé straně musel být Tůma na pozor, protože i Západočeši se dostali do příležitostí.
S přibývajícími minutami narůstal tlak hráčů v rudých dresech a defenziva Plzně musela být hodně na pozoru, aby nekapitulovala. Sejk, Žížala, Karabec nebo Šilhart, všichni jako by byli prokletí a síť za Ivaničem se nerozvlnila. Po devadesáti minutách skóre 0:0 a o extra bodu rozhodovaly penalty. Rozstřel nakonec rozhodl ve čtvrté sérii Schánělec a Sparta si připsala druhý bod.
Svěřenci trenéra Petra Havlíčka jsou po půl sezóně na druhém místě. Tři body za vedoucím týmem z Vršovic, ale Sparta má zápas k dobru. Jarní část začne mladší dorost 27. února odloženým zápasem s Karvinou.
AC Sparta Praha U17 – FC Viktoria Plzeň U17 1:0 po pen. (0:0)
ŽK: Suchomel – Šimek, Renza. ČK: 90. Renza. Rozhodčí: Krejsa – Štefan, Petřík. Počet diváků: 51 diváků.
Sparta: Tůma – Rydval, Suchomel, Karabec, Žížala (78. Dukay), Freisinger, Holoubek, Gedeon, Dolejš (89. Krajinský), Šilhart, Sejk (64. Schánělec).
Plzeň: Ivanič – Petržílka, Kolers, Vostárek, Kronus (74. Kortan), Pešek (90. Řezníček), Šoul, Novický (81. Patrovský), Šimek, Krátký (81. Královec), Renza.

Další novinky