Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

S prvním poločasem jsme velice spokojeni

Michal Horňák po zápase s Budějovicemi

Sdílet

Michal Horňák zažil po přesunu od juniorky svůj první zápas v roli asistenta trenéra u A týmu. Sparta porazila České Budějovice 3:1 a Horňák zápas hodnotil mezi novináři.
Jak hodnotíte první utkání přípravy?
Bylo to první přípravné utkání, máme několik nemocných kluků a jsou po týdnu tvrdé práce, takže to hodnotím pozitivně. První poločas byl po herní stránce velice kvalitní s dobrým napadáním a kvalitní hrou. Ve druhém poločase to trochu opadlo, Budějovice nás napadaly nahoře. Už to pak nebyl takový výkon, jak jsme si představovali.
Jak se vám líbil výkon Martina Haška?
Jak jsem říkal, celý první poločas hrálo mužstvo kvalitněji než ve druhé půli. Na Haškovi je vidět, že to je kvalitní fotbalista a má naběháno.
A ostatní posily?
Na Matěji Hanouskovi byla trochu znát nervozita a nerozehranost. Lischka hrál velice dobře, splnil to, co od něj očekáváme, měl přehled a vyhrával souboje. Samozřejmě se nevyhnul asi dvěma menším chybám, ale jsme s jeho výkonem spokojení.
Naplnil zápas vaše očekávání?
Šli jsme do zápasu s nějakým záměrem, kluci ho naplnili v prvním poločase. Takže víme že toho jsou schopni. Druhý poločas to tolik nevycházelo, ale je třeba pochválit i soupeře, který vysunul hru a napadal soupeře. To byl náš problé i na podzim, že jsme si s tím nevěděli radi. Ale je dobře, že jsme si to teď zažili a můžeme na tom pracovat.

Další novinky