Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta porazila Bohemku

Vítězný vstup do jara

Sdílet

Pořádné drama bylo k vidění v Generali Areně v prvním ligovém zápase Sparty v jarní částí ligy. Utkání rozhodl až v nastaveném čase Martin Frýdek. V základní sestavě nastoupil Adam Hložek a stal se nejmladším sparťanem, který kdy v lize vyběhl od úvodní minuty.
První šanci zápasu měla v 8. minutě Bohemka. Florin Nita nedosáhl na centr ze strany, k míči se ale naštěstí nedostali hostující Krch ani Koubek. O dvě minuty později pálil Filip Hašek těsně vedle naší branky. Obrovskou příležitost měla Sparta v 16. minutě. Benjamin Tetteh utekl obraně hostů a vypálil na hraně vápna. Tomáš Fryšták ale jeho pokus vyrazil na roh.
Další velkou příležitost měl ve 33. minutě nejmladší sparťan v historii ligy Adam Hložek, který si skvěle naběhl na Kangův centr, Hložkovu střelu ale zastavilo břevno! O tři minuty později měl šanci Guélor Kanga, jeho pokus ale pokryl Fryšťák. Na druhé straně se do šance dral Antonín Vaníček, jeho střelu zastavil Florin Nita. Tři minuty před pauzou přihrál dobře hrající Hložek na hraně vápna Kangovi. Jeho střela ale proletěla nad brankou. Víc už se nestalo a do kabin se šlo za stavu 0:0.
Z kraje druhé půle se Frýdek dostal ke střele na hraně vápna po akci Michala Sáčka. Slabá střela ale proletěla vedle hostující branky. V 57. minutě se k zakončení dostal Guélor Kanga. S pokusem z hranice vápna ale Fryšťák neměl problém. O čtyři minuty později nás Bohemka na chvíli zamkla před vápnem. Celou situaci zakončil Ljovin střelou nad branku.
Václav Kadlec se chvíli po příchodu na hřiště dostal o deset minut později ke střele. Jeho pokus ale proletěl nad brankou. Dlouhou dobu se na hřišti nic zajímavého nedělo, ale závěr zápasu stál za to. V 83. minutě dostal červenou kartu po druhé žluté hostující Ljovin.
V nastaveném čase zahrál Dostál ve vápně rukou a hlavní arbitr po konzultaci s videorozhodčím odpískal penaltu. Tu Frýdkovi Fryšťák ještě vyrazil, naštěstí ale jen před Frýdka, který napodruhé uspěl a zajistil Spartě vítězný vstup do jara.
1 / 89
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)
Branky: 90+2. Frýdek. ŽK: Plechatý – Vacek, Ljovin, Dostál. ČK: Ljovin. Rozhodčí: Proske – Kotík, Caletka. Diváci: 11625.
AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Štetina, Plechatý, Hanousek – Hložek (78. Hašek), Frýdek, Kanga (67. Kadlec), Sáček, Chipciu – Tetteh (68. Pulkrab).
Bohemians Praha 1905: Fryšták – Dostál, Krch, Hůlka, Bartek – Záviška (59. Reiter), Ljovin, Vacek (80. Jindřišek), F. Hašek, Vaníček – Koubek (84. Nečas).

Další novinky