Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Dvakrát otočit zápas je pozitivní

Matěj Hanousek po utkání s Duklou

Sdílet

Matěj Hanousek stejně jako v utkání s Bohemians nastoupil v základní sestavě Sparty a opět předvedl spolehlivý výkon, který navíc završil asistencí u vítězné branky Benjamina Tetteha. Po zápase vyzdvihoval důležitost tří získaných bodů.

HANOUSEK | Úplně jiný zápas než minule

Jak hodnotíš utkání?
Nemyslím si, že jsme hráli nějak špatně. Celý zápas až na závěr, kdy Dukla hrála vabank, jsme byli lepší. Jen to bylo o tom, že jsme bohužel hned na začátku dostali gól z třiceti metrů. S tím neuděláte nic. Pak jsme vyrovnali a dostali jsme další gól. Ale je třeba vidět to pozitivně, že jsme dvakrát prohrávali a otočili jsme to.
Vnímáš herní posun od utkání s Bohemkou?
Byl to úplně jiný zápas. Dukla sice měla organizovanou obranu, ale nebyla tak zalezlá jako Bohemka. Ta jen odkopávala míč z vápna do autů a hrála na brejky. Tentokrát chtěl soupeř hrát fotbal a to je lepší pro nás i pro diváky.
Část zápasu jsi na straně spolupracoval s Mobergem Karlssonem. Jak se ti jevil?
Hráli jsme spolu jen chvíli. Každopádně je to typologicky jiný hráč, než na jaké jsme zvyklí v české lize, to se lidem líbí. Víc ho ale musí hodnotit spíš trenér.
Přihrál si na gól. Jak ta situace probíhala?
Eldar dobře počkal a já mu šel za záda, to je to hlavní co umím, takhle nabíhat. Benji si to pak pěkně našel. Takže dobrá přihrávka od Ćiviće a dobré zakončení od Benjiho. Já už tam byl jen mezičlánek.

Sdílet

    Další novinky