Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta porazila Baník 3:2!

První zápas Bořka Dočkala po návratu vítězný

Sdílet

Všichni byli zvědaví, jak dopadne první zápas Sparty po návratu Bořka Dočkala. Na Letnou přijel soupeř z nejtěžších – ostravský Baník. Sparta těžké utkání zvládla a zvítězila 3:2!
Sparta zahájila utkání aktivněji a už v 10. minutě mohl otevřít skóre navrátilec Bořek Dočkal, který trefil po přihrávce Zahustela tyčku! První výraznější situace na druhé straně se odehrála o šest minut později. Milan Baroš si naskočil na rohový kop a hlavičkoval těsně vedle branky Sparty.
Po dvaceti minutách vyslal střílený centr aktivní Dočkal, bohužel ale jeho pokus přeletěl branku. Ve 27. minutě Zahustel centroval, míč proletěl vápnem až ke Karlssonovi, ten jej ale nedokázal zpracovat.
Ve 29. minutě poslal Baroš přesný pas na malé vápno, který si našel Dame Diop a Baník se ujal vedení. Sparta se ale tlačila za vyrovnáním, kterého se dočkala o deset minut později. David Moberg Karlsson z rohového kopu přesně našel hlavu Štetiny, který vyrovnal na poločasových 1:1.
Ondřej Zahustel si hned na začátku druhého poločasu ve vápně naskočil na centr, který těsně minul branku. Obdobně skončila o pár minut později akce Adama Hložka, který se před tím krásně uvolnil ve vápně.
V 57. minutě David Moberg Karlsson fantasticky zatočil do branky přímý kop a poslal nás do vedení! O minutu později šel sám Adam Hložek, netrefil ale zařízení.
V 61. minutě se situace na hřišti pořádně zkomplikovala. Štetina byl po druhé žluté kartě vyloučen. Na vyloučené zareagoval trenér Ščasný střídáním Karlssona za Radakoviće.
Obrovskou šanci měl v 67. minutě Tetteh, který se sám zjevil před Laštůvkou, nedokázal jej ale překonat. Následně mu Costa přihrál do ofsajdu.
Čtvrt hodiny před koncem trefil Baroš tyč. A Baník zakrátko litoval. Po pár minutách na hřišti si Václav Drchal vyměnil míč s Dočkalem a s trochou štěstí vstřelil třetí gól Sparty!
Tři minuty před koncem měl obrovskou šanci Drchal, který šel zprava sám na Laštůvku, zakončil ale trochu zbrkle slabší střelou po zemi. Těsně před koncem běžel mladý střelec znovu sám a tentokrát branku vstřelil. Rozhodčí ji ale po konzultaci s videem neuznal kvůli ofsajdu.
V nastavení šli Drchal s Dočkalem dva na jednoho. Drchal nabídl míč Dočkalovi, který mu jej chtěl vrátit, bohužel zpětná přihrávka k Drchalovi nedoputovala.
V úplném závěru se do míče na hraně vápna opřel Nemanja Kuzmanović a snížil na 3:2. Na našem vítězství už to ale nic nezměnilo. Sparta v přímém souboji o třetí místo porazila Baník 3:2!
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:2 (1:1)
Góly: 39. Štetina, 57. Karlsson, 77. Drchal – 29. Diop. 90. Kuzmanović. ŽK:  Štetina, Karlsson – Baroš, Fillo, Fleišman, Diop, Jánoš. ČK: Štetina. Rozhodčí: Houdek – Hrabovský, Caletka. Diváci: 15 225.
Sparta: Nita – Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek – Sáček, Frýdek – Hložek (80. Hašek), Dočkal, Karlsson (63. Radaković) – Tetteh (71. Drchal).
Baník: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo (80. J. Šašinka), Jánoš (71. Jirásek), Hrubý, Holzer – Baroš, Diop (58. Kuzmanović).

Další novinky