Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Čtvrtá výhra v řadě!

Sparta zvítězila 1:0 v Liberci!

Sdílet

Sparta zvládla i čtvrtý jarní zápas, tentokrát si tři body vezeme ze hřiště Slovanu Liberec, kde jsme zvítězili poprvé od roku 2012. Jedinou trefu utkání obstaral Costa, Florin Nita chytil penaltu!
Trenér Zdeněk Ščasný udělal v sestavě dvě změny oproti utkání s Baníkem. V základní sestavě nastoupil místo vykartovaného Štetiny Dominik Plechatý a na hrotu útoku nahradil Tetteha Drchal.
O prvním poločase toho nelze napsat víc, než že příliš fotbalovosti nenabídl. Slovan držel míč víc, ale ani domácí ani Sparta se do šancí nedostávali.
Jedinou výjimkou byl po půlhodině přímý kop Karafiáta, který málem zapadl do sparťanské branky. Skvěle ho ale vyškrábl připravený Nita.
Do druhého poločasu se nastoupilo beze změn a příliš se nezměnila ani hra. Sparta ale přeci jen víc přebrala iniciativu a snažila se kombinovat.
V 57. minutě z toho vytěžila standardku poblíž vápna. Míč do pokutového území nasměroval Dočkal, hlavou ho našel Costa a poslal ho do tyče. Od ní se balon odrazil do branky a šli jsme do vedení!
Další šanci měl chvíli na to Drchal, který se v brejku hnal do otevřené obrany Liberce. S přispěním teče, ale míč skončil jen na boční síti.
Krizový okamžik pro Spartu přišel deset minut před koncem. Zahustel v pokutovém území držel Kozáka a sudí Franěk po konzultaci s videem nařídil penaltu. K té se postavil sám faulovaný Kozák, Florin Nita ho ale skokem ke své pravé tyči vychytal.
Další příležitosti už utkání nenabídlo a Sparta tak z Liberce veze po sedmi letech všechny tři body!
FC Slovan Liberec - AC Sparta Praha 0:1 (0:0)
Góly: 57. Costa ŽK: Kozák, Potočný - Costa, Sáček, Zahustel.  Rozhodčí: Pavel Franěk – Pavel Vlasjuk, Miloš Vinter. Diváci: 9546
Sparta: Nita – Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek – Sáček, Frýdek – Hložek, Dočkal (90. Hašek), Karlsson (65. Ćivić) – Drchal (71. Tetteh).
Liberec: Nguyen – Mikula, Kačaraba (40. Koscelník), Karafiát, Hybš – Potočný, Breite (70. Musa), Sýkora (60. Nešický), Oscar, Pešek – Kozák.

Další novinky