Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Florin nám vychytal tři body

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Sparta vyhrála i čtvrté jarní utkání v řadě. Výhra v Liberci se ale nerodila lehce. Zápas zhodnotil na tiskové konferenci trenér Zdeněk Ščasný.

TISKOVKA | Trenér po výhře v Liberci

Jak byste zhodnotil naše vítězství?
Pokus spočítám střely na branku, musím říct, že bylo šťastné. I taková se počítají a musí se narodit. Tohle se nerodilo lehce. V první půli jsme se nedokázali vyrovnat s nasazením Liberce. My jsme se nedokázali vyrovnat s jejich napadáním a agresivitou. Přispěly k tomu dva faktory. Nevyhráli jsme tu sedm let a také terén. Ve druhé půli jsme se vyrovnali v nasazení. Zápas měl svůj náboj. Ale chápu, že se fanouškům nemusel líbit. Vypíchl bych dva důležité momenty, standardní situace a chycená penalta. Mužstvo pokračuje ve vítězné v sérii. V tomhle panuje spokojenost, ale jinak máme stále na čem pracovat.
Plechatý dnes v první půli nepůsobil nejjistěji, pak se ale zvedl. Uklidňovali jste ho nějak o přestávce?
My jsme ho uklidňovali už před zápasem. To je fakt. Chtěli jsme ho ochránit při utkání s Baníkem, proto nehrál. On s tím byl v pohodě a vítal to. Snažili jsme se mu pomoct. Ve druhé půli šel výrazně nahoru. On odehrál přípravu velmi dobře. Třeba s Dynamem Kyjev. Nemůžeme čekat, že nám Drchal Hložek a Plechatý budou rozhodovat zápasy. Plechytý nezahrál dobře na Dukle a postavit ho proti Barošovi by byla sebevražda. Ve druhé půli se dnes Dominik zvednul. Není ale možné, aby Hložek, Plechatý a další mladíci hráli pořád. My se pro ně snažíme dělat to nejlepší.
Nita dnes chytil penaltu i standardní situaci.
Tohle je strašně důležité. Standardka a penalta byly klíčovými momenty. Takhle bych si představoval výkony brankářů. Pokud chcete hrát nahoře, brankář vám musí přinést body.
Díváte se v tabulce dopředu na vedoucí duo Slavia Plzeň?
Ne. My se nedíváme, kde je Plzeň a Slavia. Strašnou ztrátu jsme si zavinili na podzim sami. Nám jde o to, abychom se dívali na naše výkony a naše zápasy. Chceme také za každou cenu získat pohár a hlídat si třetí místo. Důležité je, že soupeři ztratili body. Chceme dojít jakoukoliv cestou do Evropy. Strašně to potřebujeme.
Liberec v závěru tlačil. Na rozdíl od některých zápasů na podzim jsme ale udrželi vedení. V čem je podle vás rozdíl?
Myslím, že jsme hráli hodně kompaktně. Frýďase jsme zatáhli, on vyhrál spoustu soubojů. Důležitým momentem byla chycená penalta a to, že jsme to odmakali. Liberec hraje vždycky s neskutečným nasazením. Je nepříjemné tady hrát a to, že jsme tu sedm let nevyhráli, není náhoda.
Čeká nás zápas s Plzní. Půjde se nám do něj lépe?
Logicky se nám do zápasu půjde lépe. Natáhli jsme vítěznou sérii a psychicky jsme na tom dobře. Kdybychom nevyhráli, nebylo by to optimální.
Máte větší možnosti, jak oživit hru střídajícími hráči než na podzim. Souhlasíte?
Já jsem měl dnes v hlavě postavit Kangu. Hodně jsem to zvažoval i potom v poločase. Kanga by asi zachoval klid na míči a mužstvu výrazně pomohl. On je výborný a nikdo ho neodepsal. Bude znova hrát. Dneska nenastoupil, protože jsme věděli, že nám odejdou kraje a o střídání si později řekl Drchal.

Další novinky