Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-14

Vysoké vítězství v Pardubicích

Kategorie U14 porazila v úvodním kole Pardubice

Sdílet

V rámci prvního jarního kola České ligy žáků U14, zajížděli sparťané na hřiště do Pardubic, kde se utkali s domácím celkem. Naši chlapci utkání s přehledem zvládli a z Pardubic za pětibrankové vítězství odvezli všechny body do tabulky!
Sparťané měli od začátku utkání problém s agresivním přístupem domácích, kteří chlapcům ze Strahova nechtěli žádnou akci darovat zadarmo. Postupně se ale naše naděje srovnaly s důrazem hry a začaly na hřišti být dominantní při hře s míčem. A tento přístup se vyplatil! Ve 22. minutě totiž předložil Krulich míč Divišovi, který se nemýlil a poslal Spartu do vedení! Do poločasu ale bylo na naší strašně ještě veseleji! Vynikající Cettlům míč si ve 32. minutě zpracoval Vitarigov, jenž prostřelil brankáře Pardubic podruhé a sparťané tak odcházeli o poločasu do kabin s dvoubrankovým vedením!
Do druhé části utkání vstoupili naši chlapci s kvalitnějším výkonem, oproti poločasu prvnímu. A to se také projevilo na počtu vstřelených branek! Nejprve přihrávku Vitarigova, ze 45. minuty, přetavil ve třetí branku Sparty v utkání Krulich! V 53. minutě zvyšoval již na čtyřbrankový rozdíl svým druhým gólem v zápase Vitarigov, který využil přihrávky od Cettla. V 63. minutě zakončil gólové hody svým úvodním gólem, v soutěži kategorií U14, Rus, kterému asistoval Krulich. 
Sparta tak v Pardubicích zvítězila, zcela jednoznačně, o pět branek!
FK Pardubice - AC Sparta Praha 0:5 (0:2)
Branky: 22. Diviš, 32.Vitarigov, 45. Krulich, 53. Vitarigov, 63. Rus
Sestava FK Pardubice: Lorenc - Novotný (56. Müller), Reinberg, Metelka, Procházka, Vondrouš (46. Kožený), Divíšek, Flaška, Halda (46. Pluhař), Prokeš, Macák
Sestava AC Sparta Praha: Jovanoski - Vaněk, Váňa, Novák (36. Princ), Říha, Diviš (33. Rus), Cettl, Slanina, Káža (20. Feit), Krulich, Vitarigov (55. Kerbach)
Zápas zhodnotil hlavné trenér kategorie U14, Martin Kumšta: „První poločas byl urputný, plný mnoha osobních soubojů a provázen řadou nepřesností, převážně z naší strany. Na můj vkus nám trvalo poměrně dlouho, než jsme se dostali do tempa. Souhra nám vázla a většinu akcí jsme přehrávali."
„Druhý poločas byl z naší strany kvalitnější. Drželi jsme více míč pod kontrolou a v důležitých okamžicích dokázali zrychlit přechodovou fázi. Výsledek je sice jednoznačný, ale dost jsme se na něj nadřeli."

Další novinky