Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

Po výhře v derby blíž k titulu

Sparta - Slavia 2:0

Sdílet

Sparťanky první jarní ligový zápas zvládly, zvítězily 2:0 nad Slavií a právě před svým pražským konkurentem vedou ligu o 6 bodů.
Sparta nasadila takřka totožnou základní jedenáctku jako v podzimním derby. Lišilo se jen jedno jméno, v bráně dostala příležitost Vaníčková. Slavia během zimní přestávky oslabila, když z týmu odešly dvě nejlepší hráčky - Proffitt a Kožárová. V její základní sestavě se objevily posily Rojas a Hasanbegović.

V prvním poločase diváci gól neviděli. Aktivnější však byla domácí Sparta. Hlavička L. Martínkové z 18. minuty šla vedle, zakončení Strom v 37. minutě zase hostující brankářka Votíková vyrazila.

Sparta otevřela skóre v 53. minutě. Po centru Nepokojové mířila přesně hlavou L. Martínková 1:0! A další gól přišel vzápětí, krásnou střelu Staškové do růžku branky zázračně vytěsnila Votíková, z dorážky se však dokázala prosadit Burkenroad - 2:0!

Ke slovu se dostala i Slavia, pokus Bartoňové v 58. minutě ale zlikvidovala Vaníčková. Ještě v té samé minutě mohla na druhé straně trestat Nepokojová, která měla ve vápně dost prostoru, nakonec z toho ale bylo zakončení jen mimo tři tyče.

Alespoň korigovat stav mohla Svitková sedm minut před koncem. Její nebezpečnou střelu z hloubi pole však Vaníčková vyrazila. Stav 2:0 tak vydržel, sparťanky se tímto vítězstvím výrazně přiblížily obhajobě mistrovského titulu z minulé sezóny.

Pozápasový rozhovor s trenérem Peterem Bartalským najdete zde.

1. liga žen
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 2:0 (0:0)

Branky: 53. L. Martínková, 55. Burkenroad
ŽK: 9. DeBree, 70. Strom, 80. L. Martínková - 14. Bartoňová

Diváci: 200

Sparta: Vaníčková - DeBree, Odehnalová, Vyštejnová - Nepokojová (76. Sonntagová), I. Martínková, Bertholdová, L. Martínková, Strom - Burkenroad (89. Heap), Stašková (83. Bužková)

Slavia: Votíková - Dědinová, Bartovičová, Hasanbegović, Sjöman - Bartoňová (60. Chlastáková), Svitková, K. Dubcová, Szewieczková, Divišová (67. M. Dubcová) - Rojas (46. Herndon)

Další novinky