Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Šestá výhra v řadě!

Sparta otočila zápas s Olomoucí

Sdílet

Sparta po prvním poločase prohrávala doma s Olomoucí 0:1. Po přestávce ale díky dvěma proměněným penaltám Guélora Kangy otočila skóre a vyhrála 2:1. I nadále tak platí, že jsme na jaře stoprocentní.
Trenér Zdeněk Ščasný musel udělat v sestavě jednu změnu. Bořka Dočkala nepustilo do hry zraněné lýtko a nahradil jej David Moberg Karlsson.
První poločas byl především ve znamení boje. Sparta dobývala olomouckou branku, ale moc příležitostí k vidění nebylo. V 18. minutě našel Štetina centrem ve vápně hlavu Tetteha, který ale zakončil jen do náručí připraveného brankáře Buchty. O minutu později napřáhl z velké dálky Martin Frýdek a jeho střela prosvištěla nad bránou.
Po půlhodině to zkusil z hranice vápna Tetteh, jeho pokus ale jen protáhl brankáře Sigmy. O šest minut později Jakub Plšek zkusil zakončit nůžkami, jeho pokus skončil naštěstí nad brankou.
Když už se zdálo, že poločas skončí bez branek, vystřelil z dálky Šimon Falta a na jeho střelu k tyči byl Nita krátký. Po první půli tak Sparta prohrávala 0:1.
V 56. minutě proletěl Kalvachův přímý kop nad brankou Sparty. O dvě minuty později dostal míč do sítě Tetteh, bohužel ale stál v ofsajdu. Sparta byla nadále aktivní a po hodině hry zkusil Karlsson vystřelit na vzdálenější tyč, minul ale branku.
V 71. minutě se sparťané dožadovali odpískání pokutového kopu po ruce ve vápně. Po konzultaci s videorozhodčím sudí Ardeleanu penaltu skutečně nařídil. K penaltě se postavil Guélor Kanga, který, stejně jako proti Plzni, pokutový kop proměnil.
O pět minut později sudí odpískal po faulu Jemelky další penaltu, i tu Kanga proměnil a otočil skóre! V závěru dohrávala Olomouc o deseti po vyloučení Martina Nešpora, který viděl druhou žlutou kartu. Víc už se nestalo, Sparta porazila Olomouc 2:1 a vyhrála i šestý zápas jara.
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 2:1 (0:1)
Branky: 72. (pen) a 77. (pen) Kanga – 45. Falta. ŽK: Frýdek, Costa, Štetina, Kanga - Houska, Sladký, Beneš, Nešpor, Plšek. ČK: Nešpor. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Fišer. Diváci: 11 307.
Sparta: Nita - Chipciu, Štetina, Costa, Hanousek – Karlsson (81. Zahustel), Sáček (59. Hašek), Frýdek, Kanga, Hložek – Tetteh (87. Pulkrab).
Olomouc: Buchta – Sladký (85. Yunis), Jemelka, Beneš, Vepřek – Zahradníček, Kalvach, Plšek, Houska, Falta – Nešpor.

Další novinky