Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Předvedli jsme bojovnost a nasazení

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Sparta vyhrála i šestý zápas na jaře. Nebylo to ale vůbec jednoduché utkání, ve kterém jsme se museli obejít bez zraněného Dočkala. Spartě se podařilo duel otočit díky dvěma proměněným penaltám Guélora Kangy. O utkání promluvil trenér Zdeněk Ščasný na tiskové konferenci.

TISKOVKA | Zdeněk Ščasný po Olomouci

Byl to hodně náročný zápas?
My jsme viděli, že zápas bude mentálně možná složitější než ten s Plzní. Přesto jsme hráli trochu bohorovně. Začátek nebyl nejhorší, i když jsme měli pasáže, kdy jsme nedokázali podržet balon. Nechali jsme je kombinovat a věděli jsme, že jsou v kombinaci silní. Měli jsme šance, ale bylo toho málo. Ve druhé půli jsme předvedli bojovnost a nasazení. Jsem rád, že jsme zápas dokázali otočit. Není to poprvé a dodává to mužstvu sebevědomí.
Bořek Dočkal nemohl nastoupit kvůli zranění. Jak moc mužstvu chyběl?
Ono se to špatně hodnotí, jestli chyběl. Chyběl, když jsme měli držet balón. Na druhou stranu by nenahradil pohyb některých hráčů, který nebyl v pořádku. Kluci odehráli bez něj skvěle přípravu. On ale mužstvo po svém příchodu zklidnil. Aktuálně má problém s lýtkem a nevím, na jak dlouho to bude.
Po příchodu Martina Haška se hra Sparty zvedla. Souhlasíte?
Martin přinesl něco, co nám do té doby chybělo. Dokázal podržet balon a navázal na své výkony. Sáček tentokrát nedokázal navázat na výkony před tím. Vstup ale nebyl ideální od všech hráčů. Nechci, aby to vyznělo, že za to může Michal. Všichni pak začali hrát lépe.
Několikrát jsme předvedli trochu riskantní rozehrávku. Chcete právě takový způsob po hráčích?
Několikrát jsme z toho vyšli dobře. Měli jsme pak ale několik nevynucených ztrát. Je jasně vidět, co dělá hlava. Někteří hráči v závěru s Plzní excelovali, ale dnes tam ztráty byly. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Když dáte soupeři prostor a nebudete aktivní, tak vás to potrestá.
Kanga kopal dvě penalty během pěti minut. Nepřemýšlel jste, že byste určil na tu druhou někoho jiného?
Vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Vždy jsou určení tři až čtyři hráči. Nikdy bych do toho nevstupoval. Vzal to na sebe, je to důkaz, že je silný. Jsem rád, že obě proměnil.
Stáhli jsme Plzeň na pět bodů. Je pro vás druhé místo čím dál větší téma?
Pavel Vrba říkal, že mají pořád polštář. Ten jsme jim vytvořili my v závěru podzimu. Pro nás je teď důležité se připravit na Boleslav. Pokud bude jakákoliv šance, byli bychom blázni, kdybychom nechtěli skončit druzí.
Alex Chipciu odehrál druhý skvělý zápas na postu pravého obránce. Je to pro vás nyní ideální varianta?
Odehrál dva výborné zápasy. Jeho devíza je, že hodně útočil, neztrácel balony. V tom je silný. Nevadí mu, jestli hraje zprava, zleva nebo pravého beka. To je velká výhoda.

Další novinky