Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyU-14

Pětibrankové vítězství kategorie U14!

Svěřenci trenéra Martina Kumšty zvítězili nad Dynamem České Budějovice!

Sdílet

V dalším kole České ligy žáků U14, přivítali sparťané na domácí půdě, Tréninkového centra mládeže na Strahově, výběr Dynama České Budějovice! Sparťané v zápase podali dobrý výkon, bohužel se jim však nedařilo v prvním poločase vstřelit branku. Vše si ale vynahradili v části druhé, kdy soupeři nastříleli několik parádních branek a v utkání zvítězili!
Úvod zápasu se nesl jednoznačně v režii mladých sparťanů, kteří svého soupeře zamkli na jeho polovině hřiště a předváděli velmi dobrou kombinační hru. Postupem času se v obraně Dynama začaly vyskytovat skulinky, které hráči ze Strahova využívali k vytvážení šancí!
Bohužel ale, ani jedna z nich se našim hráčům, v rámci prvního poločasu, nepodařila proměnit. Smůlu, kterou sparťané v těchto akcích měli, dokumentuje třikrát nastřelená branková konstrukce! A protože Dynamo svou velkou šanci v prvním poločase také nedokázalo proměnit, odcházely oba týmy o poločase do šaten za bezbrankového stavu.
Před začátkem druhého poločasu rozhodl trenér Martin Kumšta o střídání a posunech ve sparťanské sestavě, což se nakonec ukázalo jako rozhodující faktor utkání! Hned ve 39. minutě totiž míč od Krulicha doputoval k Horákovi, který přesnou ranou poslal Spartu do vedení! Ve 42. minutě využil opět Horák skvělé přihrávky od Vitarigova a sparťané vedli po sedmi minutách druhého poločasu už 2:0!
V 63. minutě zápasu přišla chvíle střídajícího Rožánka, který si zpracoval přihrávku od Vitarigova a vstřelil třetí branku našeho výběru! A to nebylo vše! Během 68. minuty se k míči dostal Diviš, který jej po individuální akci s přehledem poslal do sítě Dynama! Závěrečné slovo v utkání, v poslední minutě, měl opět Rožánek, jenž po přihrávce od Krulicha podruhé v utkání překonal brankáře soupeře Kosíka, a upravil tak skóre na končených 5:0 pro Spartu!
Naši hoši tak zvítězili i ve druhém jarním utkání České ligy žáků U14!
AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 5:0 (0:0)
Branky: 39. Horák, 42. Horák, 63. Rožánek, 68. Diviš, 70. Rožánek
Sestava AC Sparta Praha: Jovanoski - Vaněk, Piralič (50. Říha), Váňa, Novák, Cettl (36. Rožánek), Slanina, Horák, Ingardia (50. Diviš), Krulich, Vitarigov
Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kosík - Fuka, Drchal, Ballák, Faltus, Smíšek, Vacek, Štindl, Strašík (66. Novák), Jusufi (45. Loužecký), Jindra (51. Špinar)
Utkání zhodnotil hlavní trenér kategorie U14, Martin Kumšta: „Soupeři jsme měli po podzimu co vracet. Dařilo se nám v prvním poločase držet míč a vytvářet si šance. Bohužel jsme ani jednu nedokázali proměnit. Důvody byly tři: nedůraz v pokutovém území, špatné postavení v nebezpečných prostorech a konstrukce branky, kterou jsme trefili třikrát. Soupeř nás z ojedinělé šance mohl dokonce potrestat."
„Do druhého poločasu jsme udělali posuny, které byly rozhodující. Nabídnuté šance jsme dokázali proměnit. Výsledek je pro soupeře možná až moc krutý."

Další novinky