Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Z jihu Čech bez bodu

U19 nestačila na Dynamo

Sdílet

Sparťanská devatenáctka cestovala v rámci 17. kola Celostátní ligy U19 do Českých Budějovic k souboji s Dynamem. O výsledku rozhodla jediná branka a to do sítě Sparty. Domácí Míka vstřelil jediný gól zápasu v 63. minutě a Sparta tak podlehla Dynamu České Budějovice 0:1.
V úvodních minutách zápasu proti Českým Budějovicím poznamenaly sparťanskou hru nepřesnosti, které často zpomalily nebo úplně zastavily ofenzivní akce. S přibývajícím časem přišlo zlepšení a s ním i kvalita do souhry Sparty. Svěřenci trenéra Kopáňka získali herní převahu a byli aktivnějším týmem na hřišti, avšak bez gólového zápisu, i přes dvě nastřelená břevna.
O přestávce došlo v jedenáctce Sparty k jedné změně. Ghanského útočníka Zubera nahradil Kozák, který se nedávno vrátil do sestavy staršího dorostu po zranění.
Druhý poločas nabídl vyrovnanější průběh s tím, že Jihočeši dobře bránili a čekali na možnost rychlého protiútoku. Sparta kombinovala v okolí šestnáctky soupeře a dovnitř vyslala i několik centrů. Těm však chyběla potřebná kvalita. Po hodině hry stál úplně osamocen před brankářem Červencem Bláha, ale gólmana Českých Budějovic ve vyložené příležitosti nepřekonal. Dynamo rychle zareagovalo a bleskově založilo protiútok, na jehož konci byl Míka, který hlavou překonal Benadu – 1:0.
Sparťanský tlak se po obdržené branky ještě vystupňoval, ale s nulovou efektivitou v koncovce. Brankář Červenec udržel čisté konto a Sparta tak podlehla Dynamu těsně 0:1.
Utkání 18. kola proti Dukle se přesouvá na zatím nespecifikované datum, takže příštím zápasem kategorie U19 bude utkání v Hradci Králové, a to v sobotu 30. března od 11:00.
SK Dynamo České Budějovice U19 – AC Sparta Praha U19 1:0 (0:0)
Branky: 63. Míka. ŽK: Samek, Bečvář, Matuška – Konopásek, Šnajdr. Rozhodčí: Blažej – Pechanec, Průcha. Počet diváků: 140 diváků.
Dynamo: Červenec – Pařízek, Míka, Samek, Majer, Červený (92. Bartoš), Pravda (89. Strejček), Bečvář (74. Kortiš), Matuška, Talovierov, Carda.
Sparta: Benada – Štětina, Alexandr, Szewieczek (80. Vokřínek), Patrák, Konopásek, Šnajdr, Šimáček, Čejka, Zuberu (46. Kozák), Bláha (61. Ryneš).

Další novinky