Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-15

Vítězství nad Budějovicemi!

Nejstarší žákovská kategorie porazila v dalším kole České ligy žáků výběr Českých Budějovic!

Sdílet

Sparťanská nejstarší žákovská kategorie sehrála další duel v rámci České ligy žáků! Tentokrát do Tréninkového centra mládeže na Strahov dorazil výběr Českých Budějovic - tým, který je, stejně jako sparťané, ve hře o příčku nejvyšší!
Vstup do utkání měli sparťané vysloveně snový! Již ve 2. minutě se totiž míč dostal k Lukáškovi, který neměl sebemenší problém s prostřelením budějovického brankáře Macha a poslal tak Spartu do vedení 1:0! To dodalo našim chlapcům ještě větší chuť a dařilo se jim svého soupeře přišpendlit na jeho vlastní polovinu, přičemž vytvářeli velké množství zajímavých akcí a šancí! 
Přidat další branku se sparťanům nicméně podařilo až ve 28. minutě, kdy rozvlnil síť budějovické branky Hruška a navýšil vedení našeho celku na dvoubrankové! Do konce prvního poločasu měli naši chlapci i nadále převahu, nicméně další branku se jim vstřelit nepodařilo. Sparta tak vedla o poločase nad Českými Budějovicemi v poměru 2:0!
Ve druhém poločase se vývoj utkání výrazně vyrovnal. Soupeř se postupně začal více dostávat do hry a několikrát sparťanům předvedl své kvality, které ho drží v popředí tabulky! Nicméně to byli opět naši hoši, kteří byli, hlavně v poslední třetině hřiště, výrazně nebezpečnější. Bohužel, se jim ale již nepodařilo vstřelit další branku. A protože soupeř během zápasu neproměnil ani jednu z jeho několika nadějných příležitostí, připsali si naši hoši další vítězství a tři body do tabulky České ligy žáků!
AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice 2:0 (2:0)
Branky: 2. Lukášek, 28. Hruška
Sestava AC Sparta Praha: Chloupek - Jandovský, Penxa (36. Krejčí T.), Čihák, Soukup (36. Vais), Hruška, Lukášek, Staroščák, Osmani, Boček (36. Michl), Ševínský
Sestava SK Dynamo České Budějovice: Mach - Novák, Čoudek, Hron Matyáš (60. Matuška), Pastier, Špaček, Česák, Kryeziu, Jindra (46. Turek), Smejkal, Hron Miroslav
Zápas zhodnotil hlavní trenér kategorie U15, Michal Vychodil: „Velmi aktivním nástupem se nám podařilo nejen vstřelit branku, ale především určit ráz průběhu celé první půle. Herní převahu se sice podařilo vyjádřit dalším gólem, ale střeleckých příležitosti bylo zajímavých podstatně více. Se změnou stran se změnil i poměr sil na hřišti. Utkání již bylo vyrovnané a v některých pasážích hosté ukázali, proč patří ke špičce soutěže. Největší rozdíl však byl ve finální fázi, protože narozdíl od soupeře, jsme se v zakončení objevovali více méně jen my."

Další novinky