Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-16

Střelnice ve druhém poločase

Šestnáctka porazila Pardubice 6:1

Sdílet

V předehrávce 30. kola České ligy dorostu U17 přicestovaly na Strahov Pardubice. Východočeši vzdorovali Spartě hlavně v prvním poločase a byli velmi blízko vedení v zápase, avšak první udeřili sparťané, kteří vedli od 26. minuty zásluhou Štěpán. Ve druhém poločase přidali hráči v rudých dresech pět branek a rozhodli o konečné výhře 6:1.
Úvod utkání byl spojen s nepřesnostmi a ztrátami na straně Sparty. Svěřencům trenéra Hovorky se nedařilo v ofenzivě a často přišli o míč ve středu pole. Naopak Pardubice se snažily využít otevřenější obrany, ale neúspěšně. Ve 26. minutě se z ojedinělé příležitosti prosadil střelou z šestnáctky Štěpán – 1:0.
Ani vstřelený gól Sparty nevedl k výraznému zlepšení, ale i tak domácí uhájili těsný náskok do přestávky. Trenér Hovorka zareagoval na výkon z první půle dvojitým střídáním. Ze hry odešli Nguyen se Zábranským a jejich místa zaujali Sprinz s Gornickým.
Pardubice se vstřelené branky dočkali v 57. minutě, kdy stav srovnal Juliš – 1:1. Remízové skóre trvalo deset minut, kdy vedení na stranu Sparty strhl Hodouš – 2:1.
Za svou šanci ve druhém poločase se chtěl trenérovi odvděčit Sprinz a udělal to nejlepším možným způsobem. Během třinácti minut nasázel Pardubicím tři góly a zaznamenal HATTRICK! Na konečných 6:1 upravil v 86. minutě Stárek a Sparta porazila Pardubice vysoko 6:1.
V příštím kole se mladší dorostenci střetnou s Chrudimí, a to v neděli 24. března od 10:15 v Chrudimi.
Komentář trenéra Jakuba Hovorky: „První poločas nebyl s naší strany vůbec dobrý. Prohrávali jsme osobní souboje a měli velké množství nevynucených chyb. Soupeř se snadno dostával do hry a byl zaslouženě lepším týmem. Do druhého poločasu jsme nastoupili v pozměněné sestavě a došlo k oživení a zkvalitnění naší hry.“
AC Sparta Praha U16 – FK Pardubice U16 6:1 (1:0)
Branky: 26. Štěpán, 67. Hodouš, 70., 76. a 83. Sprinz, 86. Stárek – 57. Juliš. ŽK: Beneš. Rozhodčí: Cichra – Chrenko, Andras. Počet diváků: 30 diváků.
Sparta: Kořán – Hodouš, Konopásek, Vydra, Razetto (57. Michl), Štěpán, Lehocký, Stárek, Kaštánek, Zábranský (46. Sprinz), Nguyen (46. Gornický).
Pardubice: Novák – Beneš, Hrnčíř (65. Besperát), Jarkovský, Pejcha, Kirchner, Němec (72. Šenkýř), Teplý (72. Kárský), Dostál, Miláček, Juliš.

Další novinky