Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Konečně se zase vrací liga

Martin Hašek, David Moberg Karlsson a Zdeněk Ščasný před Boleslaví

Sdílet

Reprezentační přestávka je u konce a už v sobotu od 15:00 nás čeká utkání na půdě Mladé Boleslavi. Před blížícím se duelem jsme si povídali s trenérem Zdeňkem Ščasným a také s Martinem Haškem a Davidem Mobergem Karlssonem.
„Dostali jsme prodloužený víkend, všichni jsme si odpočali. Když budu mluvit za sebe, tak já jsem si reprezentační přestávku užil a teď už se těším na start ligy,“ říká před sobotním duelem Martin Hašek. „Během reprezentační pauzy jsme ale samozřejmě i trénovali, dělali jsme hlavně herní věci, přihrávkové drily, sprinty. Jediné, čemu se nedalo věnovat, byla taktika, protože zhruba polovina kádru byla pryč. Ale i tak měly tréninky vysokou úroveň a tempo. Doufám, že to v sobotu prodáme,“ očekává Hašek. 
„Zatím jsem ve Spartě nezažil, jaké to je prohrát zápas. Doufám, že se na tom nic nezmění ani po sobotě. Máme kvalitní tým a všichni jsme od začátku jara pracovali naplno. Pokud v tom budeme pokračovat, není důvod, abychom nezvládli i další duel,“ hecuje spoluhráče David Moberg Karlsson.
„Zápas v Mladé Boleslavi znamená, že nebudeme cestovat daleko, to je samozřejmě příjemné. Jak pro nás hráče tak i pro fanoušky, doufám, že jich dorazí hodně. Měl by to být dobrý duel,“ doufá Karlsson.
1 / 31
Trenér Zdeněk Ščasný tuší, že utkání na půdě Středočechů nebude pro Spartu ničím jednoduchým: „Boleslavi se daří, na jaře neprohráli jediné utkání. Je to nepříjemný soupeř, hodně jim pomohlo zimní posílení, dali se dohromady. Ale pokud chceme pomýšlet na udržení naší série, musíme se připravit tak, abychom vyhráli. Musíme si dát pozor na Komličenka, Matějovského, Mešanoviće. Spíš než na jednotlivce je ale potřeba se přichystat na celý tým Boleslavi, působí teď hodně kompaktně,“
„Jsem plný očekávání, hráči se nám sjeli z reprezentačních srazů kompletně teprve ve středu, takže to není příjemné. Ale pokud chceme hrát na špici, tak musíme počítat s tím, že nám hráči budou odjíždět. Tak to mají všechna mužstva a je třeba se s tím vyrovnat,“ uzavírá Ščasný.
Kompletní rozhovory uvidíte v tradičním videopreview, které vám nabídneme v průběhu čtvrtečního odpoledne.

Další novinky