Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Z Boleslavi bez bodu

O výhře domácích 2:1 rozhodl Matějovský

Sdílet

Poprvé v jarní části sezóny Sparta ztratila body a to rovnou všechny tři. V Mladé Boleslavi jsme dlouho měli herně navrch, jenže domácí dali ze svých dvou šancí dva góly a zvítězili 2:1.
Zdeněk Ščasný do základní sestavy vrátil Ondřeje Zahustela a postavil poprvé v základní sestavě také Martina Haška, který dostal příležitost na pravém křídle namísto zraněného Dočkala.
První stoprocentní šanci jsme měli v sedmé minutě. To Sáček postupoval s míčem podél brankové čáry a následně ho nabídl do vápna. Tam z první prudce pálil Karlsson, Šeda jeho pokus reflexivně vyrazil.
V osmnácté minutě naopak Šeda svůj tým moc nepodržel. Šel si pro volný míč, nohou ho ale poslal přímo do míst, kde byl Hašek. Ten bohužel z první netrefil prázdnou bránu.
Po slušném startu se hra rozkouskovala a šancí ubylo. Domácí neměli žádné, snad jen přímý kop Komličenka z hranice vápna mohl být nebezpečný. Jenže střela boleslavského kanonýra letěla jen do ochranné sítě za brankou.
Na druhé straně v poslední minutě prvního poločasu po faulu Marca Túlia pálil z ostrého úhlu z přímého kopu Karlsson, místo do šibenice šel ale míč také mimo branku.
V úvodu druhého poločasu šli do vedení domácí, kteří do té doby čekali na větší šanci. Jenže díky parádní kolmici Matějovského se dostali rychle dopředu, míč převzal Fulnek, proti němu vybíhal Nita, Fulnek míč předl Komličenkovi a na něj se už smála prázdná brána. Domácí kanonýr nezaváhal a otevřel skóre.
V následující pasáži utkání se Boleslav ještě víc zatáhla a Sparta hrála prakticky jen na její polovině. Dostat se do šancí se ale nedařilo. V 65. minutě vypálil ve vápně z těžké pozice Štetina, branku ale netrefil a těžko o této příležitosti mluvit jako o vyložené.
Vysvobození přišlo v 69. minutě a stejně jako před dvěma týdny s Olomoucí to byla penalta. Tentokrát zahrál ve vápně rukou domácí Fulnek, rozhodčí Nenadál se poradil s videem a po delším rozmýšlení ukázal na puntík. Z něj suverénně skóroval Kanga.
Místo závěrečného tlaku se ale po vyrovnání začala tlačit Boleslav a dočkala se druhého gólu. Marek Matějovský si za vápnem pohotově zpracoval míč a jeho umístěná střela zapadla do sítě.
1 / 58
FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha 2:1 (0:0)
Branky: 53. Komličenko, 81. Matějovský – 73. Kanga (pen.) ŽK: Marco Túlio, Matějovský, Bucha, Komličenko, Takácz, Hájek, Šeda  - Frýdek. Rozhodčí: Nenadál – Caletka, Horák. Diváci: 5000
Boleslav: Šeda – Marco Túlio, Jugas, Hájek, Hubínek – Fulnek, Tatajev, Matějovský (90. Mašek), Takács, Bucha (85. Mareš) – Komličenko (89. Klíma).
Sparta: Nita – Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek – Hašek, Frýdek, Kanga (88. Ćivić), Sáček, Karlsson (56. Hložek) – Tetteh (76. Drchal).

Další novinky