Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Porážka nás nerozhodí

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Sparta prohrála první zápas od prosince. Zápas hodnotil na tiskové konferenci trenér Sparty Zdeněk Ščasný, který také objastil složení základní sestavy.
Jak se vám vyrovnává s první porážkou na jaře po tom, kdy jsme nepodali špatný výkon?
Musíme se s tím vyrovnat. Zápas jsme si prohráli vyloženě sami. Po prvním poločas to mělo být 4:0. Bylo neuvěřitelné, co jsme zahodili. První půle byla velmi dobrá, v té druhé to začalo upadat. Nicméně jsem čekal, že po prvním góle zápas otočíme. Udělali jsme dvě chyby a za obě jsme zaplatili. Pro mě bylo špatné zjištění, že jsme po brance nechali hrát Boleslav. Nenašli jsme sílu zápas otočit.
Florin hraje hodně na riziko. Většinou mu to vycházelo. Budete k němu mít po dnešním zápase důraznější proslov?
Vím, komu to chtěl dát. Mohl to dát na pravou stranu Zahustelovi. Co k tomu říct, nebyl jediný, kdo chybu udělal. Bylo to ale trestuhodné.
Proč nenastoupili od začátku Hložek a Chipciu?
Oba podali velmi dobrý výkon proti Olomouci. Měli ale v týdnu jediný plnohodnotný trénink. Důvod byl jasný. Oba působili unaveně.
Co jste říkal tomu, jak padla první branka?
Já vám to popíšu úplně přesně. Hanousek vybíhal před Karlssona, ten nezachytí svého hráče, který šel dopředu. Frýdek opouští prostor, vyráží do naší levé strany a opouští Matějovského. Třetí hrubá chyba. Zahustel se nechá předběhnout. Stopeři se rozestoupí, místo aby šli s Kompličenkem. Costa běží do brány. To je neuvěřitelné, čeho jsme se dopustili.
V poslední době příliš jistě nepůsobí Zahustel…
On v poslední době nehrál. Hrál Chipciu. Nemyslím si, že by Zahustel v první půli hrál špatně. Byl i nebezpečný. Penalta byla po jeho hlavičce. Alex se vrátil z reprezentace a byl unavený.
Je to naše první porážka od prosince. Nebojíte se, že to může s týmem zahýbat?
Musíme ten zápas rozebrat. V úterý nás čeká pohár a pak musíme zvládnout ligový zápas doma. Nebylo to po katastrofálním výkonu. V Liberci to taky nebyl úžasný fotbal a vyhráli jsme. Musíme se poučit. S týmem by to zatřást nemělo
Jak moc nám dnes chyběl Dočkal a jaký je jeho zdravotní stav?
Bořek chybí. Je to vynikající hráč. Dokáže hru zklidnit. Musíme si ale se ztrátou klíčového hráče poradit a nemůžeme brečet. Nechali jsme riskovat jeho zhoršení stavu.
Může porážka posloužit trochu jako studijní materiál, jakou cestu mužstvo ušlo od podzimu?
Na nás vyložené zapůsobila série porážek Plzeň, Olomouc. Pak jsme ještě ztratili deset bodů na konci. Byli jsme v dezolátním stavu. Nemyslím si, že by nás tahle porážka měla rozhodit. A jsem přesvědčený o tom, že to tak nebude.

Další novinky