Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Musíme být zodpovědní a aktivní

Michal Horňák před zápasem s Teplicemi

Sdílet

Jen pár dní po první jarní porážce čeká Spartu další důležité utkání. V úterý nastoupíme na hřišti Teplic ke čtvrtfinále MOL Cupu. Před utkáním jsme mluvili s asistentem trenéra Michalem Horňákem!
Jak těžké je připravit se po první jarní porážce na důležitý duel v Teplicích?
Možná je to jednodušší, než se zdá, protože když se po porážce hraje hned rychle další zápas, tak hráči nemají čas se v tom v hlavách babrat a přemýšlet o tom nepovedeném utkání. Takhle je to pro nás asi lepší.
Co musí být v Teplicích jiné, než bylo v Boleslavi?
Řekl bych, že v prvním poločase jsme nehráli špatně. Hráli jsme nátlakově, fungoval nám repressing po ztrátě míče na polovině soupeře. Ve druhé půle jsme od toho ustoupili a někteří hráči hráli jinak, než jsme chtěli. Ale ta aktivita ta tam musí být v úterý podobná jako v prvním poločase v Boleslavi.
Trenér Hejkal Spartu dobře zná, ukázalo se to už na podzim. Vnímáte to?
Toho jsme si samozřejmě vědomi, ale nemůžeme se tím moc zabývat. Je potřeba, abychom hráli to, co jsme chtěli předvádět od prvního tréninku zimní přípravy. Hrát aktivně a jít za vítězstvím, je jedno, kdo soupeře trénuje. Všichni jsou na nás připraveni.
Za juniorku nehráli žádní členové áčka. Dá se z toho odvodit, že dostanou šanci jiní hráči, než obvykle nastupují v lize?
To bych teď nechtěl předbíhat. Chceme, aby hrála nejsilnější sestava, hráči, kteří jsou na tom z našeho pohledu co nejlépe.
Dva zápasy jsme nedali gól ze hry. Dělá vám to starosti?
Uvědomujeme si, že si vytváříme šance a nedáváme góly. Musíme to zlomit. Zatím z toho nejsme nijak skleslí, protože ty šance tam jsou. Ale snažíme se to řešit, to ano.
Je to zatím nejdůležitější zápas jara?
Já bych to takhle nechtěl stavět. Je to specifický pohárový zápas. Odehráli jsme už poměrně dost těžkých ligových zápasů na jaře, každý byl vlastně stěžejní, protože jsme potřebovali body. A zvládali jsme to. Takže v úterý to bude spíš jedno z řady důležitých utkání.
Čtvrtfinále poháru začíná v úterý v 17:00. Všem fanouškům, kteří se na zápas chystají, připomínáme, že i tentokrát platí naše podmínka na chování při venkovních zápasech. Jakékoliv porušení návštěvního řádu může znamenat uzavření našeho sektoru při derby v Edenu!

Další novinky