Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Sparta postupuje do semifinále MOL Cupu

Thrillerový zápas rozhodl penaltový rozstřel

Sdílet

Sparta po obrovském dramatu postoupila do semifinále MOL Cupu. V zápase jsme sice vedli, ale Teplice v poslední minutě zápasu vyrovnaly a na startu prodloužení šly do vedení. V závěrečných vteřinách prodloužení ale srovnal Drchal a v penaltovém rozstřelu pak rozhodující penaltu proměnil Kanga.
Trenér Zdeněk Ščasný udělal do utkání několik změn oproti víkendovému ligovému klání v Mladé Boleslavi. Na pravé straně obrany nastoupil Chipciu, nad ním v záloze Hložek. V brance dostal poprvé na jaře šanci Milan Heča.
Velké šance v úvodu zápasu chyběly. V desáté minutě překvapivě z úhlu, takřka od brankové čáry, zakončil Kanga. Míči dal správnou rotaci, ale do branky ho nedotočil.
O dvě minuty později Hanousek hezky prošel teplickou obranou, přistrčil míč na Tetteha a ten odcentroval do vápna. Hložek ale ve snaze dostat se k míči fauloval a z nadějné pozice tak nic nebylo.
Od dvacáté minuty se Teplice začaly dostávat do hry a postupně přebraly iniciativu. Začal to centr Hory, který ale Hanousek dobře zblokoval na roh. Z něj nic nebezpečného nebylo.
Ve třiatřicáté minutě už se stadion Na Stínadlech radoval z vedoucí branky. Domácí sice míč dopravili do sítě, Hora ale při tom fauloval Costu a branka tak neplatila.
Prakticky vzápětí Žitný zpracoval nápaditou přihrávku od Hory a vypálil hodně nebezpečně. Naštěstí také těsně vedle.
Tři minuty před koncem první půle musel super zákrok vytáhnout Milan Heča. Shejbal zakončoval sám na malém vápně, sparťanský brankář ale míč vytáhl na brankové čáře! Víc akcí první poločas nenabídl a mužstva tak šla do kabin za stavu 0:0.
Do druhého poločasu místo Tetteha nastoupil Drchal a byl od začátku hodně znát při napadání i souhře. Sparta soupeře přišpendlila na jeho polovinu a čekala na šance. Ta první přišla v 55. minutě, Sáček přistrčil míč Frýdkovi a ten to zkusil z dvaceti metrů. Na stejnou branku, do jaké se trefil na podzim při výhře 4:0. Tentokrát ale Diviš jeho pokus vyrazil na roh.
V 70. minutě přišel na trávník po dlouhé době Plavšić a hned po pěti minutách se postaral o vedoucí gól. Kangovi nesedla rána z hranice vápna, míč ale u vzdálenější tyče doběhl právě srbský záložník a ve skluzu ho poslal do sítě! 1:0 pro Spartu!
Bohužel, naše vedení nevydrželo až do závěrečného hvizdu. Ve druhé minutě nastavení Teplice zatlačily Spartu a po jednom z centrů do vápna se vysoko ve vzduchu vyšplhal Michal Jeřábek. Jeho hlavička byla přesná a mimo dosah Heči. Tepličtí tedy srovnali, bouřlivě to oslavili a šlo se do prodloužení.
Na jeho startu jsme si mohli vzít náskok zpátky, to když se Drchal prohnal do vápna a z úhlu vypálil. Diviš ale jeho pokus vyškrábl. Jenže místo druhého gólu Sparty přišla další domácí trefa. Přesně ve sté minutě zápasu rozehrály Teplice roh, ve vápně si na míč naskočil Jan Hošek a poslal ho do sítě.
Ve 116. minutě měla Sparta jednu z mála šancí na vyrovnání, po dlouhém centru obloučkem hlavičkoval z malého vápna Drchal. Míč ale letěl nad.
I my jsme se ovšem dočkali vyrovnání v posledních vteřinách. Ve 120. minutě Kanga vybojoval míč, nabídl ho krásně Drchalovi a ten ve složité pozici ve skluzu posunul balon do sítě! A bylo jasno, že o postupujícím rozhodnou penalty.
Jako první proměnil Zahustel, stejně ale odpověděl teplický Hora. Ve druhé sérii byl úspěšným sparťanským střelcem Martin Frýdek, naopak Tomáš Kučera pokutový kop neproměnil, Heča ho vychytal. Jenže stejně tak si na startu třetí série poradil Diviš s pokusem Plavšiće. Ovšem Teplice neuspěly ani při dalším pokusu, Ljevaković trefil břevno a po třech sériích jsme vedli na penalty 2:1. Jako čtvrtý sparťan šel na penaltu Drchal, který suverénně proměnil. Už pod tlakem, že musí skórovat, šel na penaltu Jindráček, který uspěl. Poslední penaltu si pak vzal na starosti Kanga, jak je jeho zvykem, proměnil ji a posunul Spartu do semifinále!
FK Teplice - AC Sparta Praha 2:3 po penaltovém rozstřelu (0:0)
Branky: 90. Jeřábek, 100. Hošek - 75. Plavšić, 120. Drchal, 120. Kanga (rozhodující penalta) ŽK: Trubač, Soungole, Bezdička, Vondrášek, Jeřábek, Diviš – Costa, Plavšić, Frýdek, Kanga. Rozhodčí: Orel – Kubr, Hock. Diváci: 7 361
Teplice: Diviš – Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Hyčka – Hora, Soungole (81. Hošek), Kučera, Žitný (64. Bezdička) – Jindráček, Trubač (74. Radosta, 117. Ljevaković)
Sparta: Heča – Chipciu (96. Zahustel), Štetina, Costa, Hanousek – Hložek, Frýdek, Kanga, Sáček (86. Radaković), Karlsson (70. Plavšić) – Tetteh (46. Drchal).

Další novinky