Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Gelashvili rozhodl

Mladší dorost porazil Duklu 1:0

Sdílet

Svěřenci Jana Kopáňka dohrávali odložený zápas proti Dukle. Po bezbrankovém prvním poločase se po hodině hry prosadil hlavou Gelashvili a jelikož šlo o jedinou branku v utkání, šlo o vítězný gól. Sparta porazila Duklu 1:0 a v tabulce jí patří třetí místo o bod za Slavií a Olomoucí.
Mladší dorostenci nastoupili k úternímu utkání proti Dukle po sobotní těžké bitvě v Hradci Králové a ani proti Pražanům nečekal Spartu lehký zápas. Dukla totiž v posledních kolech potvrzovala herní vzestup, který potvrdila vítězstvím v Příbrami.
V úvodu utkání měla mnohem častěji míč pod kontrolou domácí Sparta a výsledkem převahy byly i brankové příležitosti, ale nikdo z trojice Konopásek, Patrák a Kozák nedokázali překonat brankáře Šmejkala. V průběhu prvního poločasu se Dukle podařilo vyrovnat hru a zdárně kombinovat v poli. I přesto však výrazněji neohrozila branku Benady.
Do druhé půle vstoupila jedenáctka v rudých dresech s jednou změnou, kdy Patráka nahradil v útoku Sejk. Trenér Kopáňko poupravil o pauze způsob presinku, který byl mnohem platnější, a díky němu se podařilo soupeře zatlačit na vlastní polovinu.
Po téměř hodině hry rozehrávala Sparta standardní situaci z pravé strany. Defenziva Dukly sice pokus odvrátila, ale míč doputoval jen k nohám Szewieczeka, který se po levé straně protáhl do vápna a přesným centrem pod sebe našel hlavu stopera Gelashviliho – 1:0.
V závěrečné třetině zápasu se hosté pokusili s výsledkem něco udělat, ale všechny ataky dokázala obrana Sparty odrazit a brankář Benada si po 90. minutách připsal čisté konto. Sparta porazila Duklu Praha těsně 1:0.
V příštím kole přivítá U19 na Strahově FK Příbram, a to v sobotu 6. dubna od 11:00.
Hodnocení trenéra Jana Kopáňka: "V těžkém utkání jsme měli více šancí a zaslouženě vyhráli. Dukla v určitých pasážích zápasu hrála velmi dobře a byla nepříjemným soupeřem. My stále musíme pracovat na efektivitě před brankou soupeře."
AC Sparta Praha U19 – FK Dukla Praha U19 1:0 (0:0)
Branky: 59. Gelashvili. ŽK: Šnajdr, Sejk – Kozel, Palacios, Houha, Kovernikov. Rozhodčí: Petřík – Severýn, Gunitš. Počet diváků: 99 diváků.
Sparta: Benada – Čejka, Alexandr, Gelashvili, Šnajdr, Konopásek, Pudhorocký (71. Šimáček), Jonáš, Szewieczek, Kozák (80. Zuberu), Patrák (46. Sejk).
Dukla: Šmejkal – Veniger, Čížek, Kozel, Palacios, Studnička, Trávníček (64. Kubeš), Kim, Ullman (79. Dostál), Houha, Kovernikov.

Další novinky