Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Sparta remizovala na Slavii 1:1

291. derby skončilo dělbou bodů

Sdílet

Dlouho očekávané 291. derby skončilo v Sinobo Stadium remízou 1:1. Domácí poslal v první půli do vedení Souček, vyrovnat ale dokázal na začátku druhé půle Plavšić.
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný udělal v sestavě oproti duelu se Zlínem 3 změny. Karlssona nahradil na levém křídle Plavšić, Haška ve středu zálohy Frýdek a Drchala na hrotu útoku Tetteh.
Kouč Slavie Jindřich Trpišovský vyměnil oproti čtvrtečnímu duelu s Chelsea 5 hráčů. Coufala na pravém kraji obrany nahradil Frydrych, v záložní řadě nastoupil místo Traorého Souček, namísto Ševčíka ve středu pole vyběhl Hušbauer, Stocha nahradil Zmrhal a na hrotu Olayinku Škoda.
První zajímavá situace se odehrála ve 12. minutě. Hušbauer běžel sám na branku. Rozhodčí ukázal po souboji s Nitou na penaltu a našemu brankáři udělil žlutou kartu. Po zhlédnutí videa ale pokutový kop i žlutý trest odvolal a kartónek nakonec viděl Hušbauer za simulování.
Ve 20. minutě se Hušbauer postavil k rohovému kopu a poslal balon na hlavu Tomáši Součkovi, který zajistil Slavii vedení.
O devět minut později se v našem pokutovém území odehrála další situace, kterou rozhodčí šel přezkoumat na video. Ani tentokrát to ale penalta nebyla.
Největší naší šanci v prvním poločase měl Michal Sáček. Kanga poslal centr do vápna, na který si naskočil právě Sáček. Jeho rybičku Kolář zastavil a následná dorážka, o kterou se hráč s číslem 16 pokusil v leže, nebyla dostatečně prudká.
O chvilku později pálil nad sparťanskou branku Zmrhal a minutu před koncem řádné hrací doby prvního dějství střílel vedle Hušbauer. První poločas tak skončil těsným vedením Slavie.
Martin Frýdek namazal z kraje druhé půle Škodovi do stoprocentní šance. Proti kapitánovi Slavie ale skvěle zasáhl Nita!
V 53. minutě Sparta rozehrála rohový kop, k míči se dostal Srdjan Plavšić, vůbec se nerozpakoval a z dálky nápálil balón, který těsně před Kolářem zaplaval a skončil v síti – 1:1!
Po hodině hry šli slavisté do rychlého brejku, přihrávku na Součka ale zachytil Nita. O deset minut později zastavil možnost Slavie skvělým obraným zákrokem kapitán Costa. Další možnost měla Slavia o chvilku později, když Zmrhal unikal na křídle a akci zakončil střelou mimo branku.
V 84. minutě měl šanci Škoda, který zakončil přímý kop Stocha mimo naši bránu. V nastavení ještě napálil Král střelou z dálky břevno. Nic víc už se nestalo a Sparta si tak odvezla ze Sinobo Stadium bod za remízu 1:1.
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branky: 20. Souček – 53. Plavšić. ŽK: Frydrych, Hušbauer, Masopust – Štetina, Kanga, Nita. Rozhodčí: Hrubeš – Moláček, Caletka. Diváci: 19370.
Slavia: Kolář – Frydrych (79. Van Buren), Ngadeu, Deli, Bořil – Masopust, Souček, Hušbauer, Král, Zmrhal (73. Stoch) – Škoda.
Sparta: Nita – Zahustel, Štetina, Costa (C), Hanousek – Hložek, Sáček (77. Ćivić), Kanga, Frýdek, Plavšić (90. Karlsson) – Tetteh (61. Drchal).

Další novinky