Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-14

Vítězné derby

Čtrnáctka porazila Slavii 2:1

Sdílet

V 19. kole došlo České lize žáků U14 k tradičnímu souboji pražských „S“. Na Strahov zavítala Slavia. I když se sešívaní ujali brzkého vedení brankou Touly, tak si žádný bod nepřipsali, protože se v rudém dresu prosadili Rožánek s Krulichem a Sparta porazila odvěkého rivala 2:1.
Tradiční fotbalový svátek v každém ročníku mládežnických soutěží rozehrála lépe Slavia, která v osmé minutě využila zaváhání ve sparťanské obraně a do odkryté branky uklízel míč Toula – 0:1.
Obdržený gól však nenalomil koncentraci svěřenců trenéra Kumšty a ti pokračovali ve hře dle taktických pokynů lavičky. Soustředěný výkon přinesl několik nadějných příležitostí a jednu z nich využil Rožánek, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před Tomasem a pohotovým kopec srovnal – 1:1.
I přes další šance na skórování se do poločasové přestávky stav nezměnil a obě mužstva šla do kabin za nerozhodného stavu. Do druhého poločasu nastoupila Sparta s jednou změnou, když Cettla nahradil Vaněk.
Uběhlo pouhých pět minut a sparťané vedli. Útočná dvojice Rožánek – Krulich využila chyby brankáře Slavie a druhý jmenovaný rozvlnit síť v brance sešívaných – 2:1.
V derby hraném ve vysokém tempu bylo k vidění nespočet osobních soubojů, které k bitvě o Prahu tradičně patří, diváci již další gól neviděli a Sparta porazila Slavii 2:1. Starší žáci se díky tříbodovému vítězství dostali na první místo v tabulce o skóre před dosud vedoucí červenobílé.
V příštím zápase přivítá U14 na Strahově Příbram, a to 27. dubna od 11:45.
Hodnocení utkání hlavního trenéra Martina Kumšty: „Derby je vždy fotbalovým svátkem pro oba týmy a všechny hráče. Zápas byl plný osobních soubojů a boje o každý míč. Hosté šli brzy do vedení. Na našich hráčích jsem viděl odhodlání zápas nejen vyrovnat, ale i rozhodnout. Což se nám podařilo. Byl bych rád, kdyby takovýto přístup, zodpovědnost a nasazení jsme měli v každém zápase.“
AC Sparta Praha U14 – SK Slavia Praha U14 2:1 (1:1)
Branky: 17. Rožánek, 40. Krulich – 8. Toula. ŽK: Váňa – Hunal. Rozhodčí: Matoušek – Zima, Heinc. Počet diváků: 118 diváků.
Sparta: Jovanoski – Cettl (45. Vaněk), Piralič, Rebibo, Váňa, Slanina, Novák, Vitarigov, Krulich, Horák, Krulich, Rožánek (55. Říha).
Slavia: Tomas- Hejduk (60. Pudil), Mervard, Hunal, Pančev (48. Kopecký), Žitný, Lopatář, Planka (48. Blažek), Jelínek (36. Parpel), Pudil (57. Mikulanda), Toula.  

Další novinky