Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-15

Slavia přetlačena

Patnáctka porazila Slavii po penaltách 2:1

Sdílet

Souboj prvního s druhým nabídlo 19. kolo České ligy žáků U15, a tak na Strahov zavítalo přes dvě stě fanoušků. Jako první se radovali hosté, když Slavii poslal ve 29. minutě do vedení Körbler. Těsný náskok drželi sešívaní až do samého závěru, kdy v 78. minutě srovnal stav Lukášek. Extra bod získala nakonec Sparta za vítězství po pokutových kopech (3:1), ve kterých zazářil sparťanský brankář Chloupek.
Zápas lídrů ligové tabulky a zároveň derby pražských „S“ – skvělý tahák pro diváky. Utkání bylo již od úvodu urputným bojem na půlce a hře scházely napínavé momenty v šestnáctkách. Jedenáctce v rudých dresech se v první půli nedařil přechod do útoku a ve velké většině přišla ztráta a rychlý návrat do defenzivy.
Slavia si postupem času vytvořila herní převahu, ze které vzešel vedoucí gól Körblera z 29. minuty – 0:1.
Ve zbylých šesti minutách již branka nepadla a sešívaní vedli po prvním poločase o gól. Trenér Vychodil provedl o přestávce dvě změny – do branky se místo Doležala postavil Chloupek a Penxu nahradil Sova. Ve druhé půli už Slavia nebyla natolik dominantní a sparťanský výkon šel nahoru včetně několika nadějných příležitostí. Brankou skončila až situace ze 78. minuty, kdy pokus Rotta z dálky dostal za záda Dvořáka Lukášek a pouhých 120 vteřin před koncem řádné hrací doby zářila na světelné tabuli remíza – 1:1.
O konečném výsledku derby rozhodovaly až pokutové kopy, které ovládl brankář Sparty Chloupek, který zneškodnil tři ze čtyř pokusů soupeře, přičemž sparťané proměnili tři kopy. Sparta porazila rivala 2:1 po penaltách a vytvořila si tříbodový náskok na špici tabulky.
V dalším kole přicestuje na Strahov Příbram, se kterou se svěřenci trenéra Vychodila utkají v sobotu 27. dubna od 10:00.
Hodnocení utkání hlavního trenéra Michala Vychodila: „Od utkání se určitě očekávalo více, než jsme jako jeho aktéři předvedli. Aktuální celková vyspělost obou týmů utlumila ofenzivní schopnosti natolik, že chyběly především výraznější a dramatičtější situace ve vápnech. Z naší strany šlo v prvním poločase o bojácný výkon, ve kterém směrem do ofenzívy nefungovalo téměř nic. Jen výjimečně se podařilo některému z hráčů něco překvapivého, a tak vlastně nedošlo k žádnému výraznému ohrožení soupeřovy branky. Postupně hosté herně dominovali a zcela zaslouženě se do přestávky dočkali i vedoucího gólu. Po pauze měl náš výkon a projev mírně stoupající tendenci. Především díky vůli se nám podařilo utkání alespoň zremizovat. Za maximální snahu poprat se s nepříznivým vývojem jsme nakonec byli odměněni vyrovnávací brankou v samotném závěru a v penaltové ruletě poté zazářil brankář Chloupek.“
AC Sparta Praha U15 – SK Slavia Praha U15 2:1p (0:1)
Branky: 68. Lukášek – 29. Körbler. ŽK: Samek. Rozhodčí: Matoušek – Zima, Heinc. Počet diváků: 208 diváků.
Sparta: Doležal (36. Chloupek) - Rott, Jandovský, Penxa (36. Sova), Čihák (39. Krejčí), Soukup, Hruška (46. Vais), Lukášek, Staroščák, Osmani, Ševinský.
Slavia: Dvořák - Beránek, Samek, Měkota, Labík, Kričfaluši, Beran, Zapletal, Ambros, Körbler (36. Beneš), Beran (55. Jinoch).

Další novinky