Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-16

Sprinz-trik

Šestnáctka porazila Jablonec 5:0

Sdílet

Ve 20. kole vyrazila ekipa trenéra Hovorky podruhé v jednom týdnu na sever Čech. Tentokrát se střetla s Jabloncem, který se před utkáním nacházel ve spodní části tabulky. Sparta potvrdila roli favorita již v prvním poločase, kdy se postupně prosadili Vydra z pokutového kopu, Michl a Sprinz. Poslední jmenovaný vsítil po pauze ještě dva góly a zaznamenal hattrick! Sparta porazila Jablonec 5:0.
Sparťané se od úvodního hvizdu sudího Řeháčka prezentovali aktivní hrou, která zaměstnávala hlavně obránce Jablonce. Ve dvanácté minutě došlo v šestnáctce Jablonce k faulu a byl nařízen pokutový kop. Míč si na značku postavil Vydra a přehledem proměnil – 0:1.
Na druhý gól čekali diváci do 30. minuty, kdy svůj pokus dostal za záda Fialy útočník Michl – 0:2.
To však nebylo od sparťanské ofenzivy vše. Jedenáctky Sparty chtěla o osudu zápasu, co nejdříve rozhodnout a kontrolovat hru. Přiblížení přišlo ve 38. minutě, kdy se prosadil Sprinz.
O přestávce se udály na straně Sparty dvě změny. Trenér Hovorka kvůli náročnému programu posadil kapitána Hodouše a stopera Vydra pro druhý poločas na lavičku. Jejich místa zaujala dvojice Kaštánek – Gornický.
Zbylých čtyřicet pět minut hry Sparta kontrolovala a nepouštěla Jablonec o větší příležitosti. V závěru mače navíc přidal dva góly Sprinz, který zkompletoval hattrick a Sparta i díky němu porazila Jablonec vysoko 5:0.
V příštím ligovém utkání, tentokrát už hraném doma, změří U16 síly s Čáslaví, a to v neděli 14. dubna od 10:00 na Strahově.
Hodnocení trenéra Jakuba Hovorky: „Do Jablonce odcestovala pozměněná sestava oproti zápasu s Libercem. Zároveň šlo i o mladší hráče a myslím, že neodehráli vůbec špatné utkání a napravili špatný dojem z Liberce. Na hřišti jsem viděl dobrý týmový výkon a věřím, že si kvalitu přeneseme i na finálový turnaj Memoriálu Vlastislava Marečka, kde budeme bojovat o celkové vítězství.“
FK Jablonec U17 - AC Sparta Praha U16 0:5 (0:3)
Branky: 12. Vydra (pen.), 30. Michl, 38., 77. a 79. Sprinz. ŽK: Šálek, Svrček (oba JAB). Rozhodčí: Řeháček – Paulus, Zboroň. Počet diváků: 100 diváků.
Jablonec: Fiala – Adamec (46. Svrček), Drda, Dvořák, Fidra (46. Kracík), Hušek, Körber (46. Váňa), Samek, Šálek (50. Bistiak), Břenek, Hloušek.
Sparta: Kořán – Hodouš (46. Kaštánek), Škoda (55. Štěpán), Vydra (46. Gornický), Sprinz, Razetto, Lehocký (50. Zábranský), Stárek, Staroščák, Michl, Sova.

Další novinky