Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

S Karvinou vysoká prohra

Hosté odjeli s výhrou 3:1

Sdílet

Nepříjemného překvapení se dočkali všichni sparťani v domácím utkání s Karvinou. Sparta coby velký favorit zápasu od úvodu prohrávala a nakonec padla 1:3. O jedinou sparťanskou trefu se až v závěru postaral Martin Hašek.
Trenér Zdeněk Ščasný udělal oproti utkání před týdnem v Edenu několik změn v základní sestavě. Na hrotu útoku nastoupil Drchal, v záloze Ćivić a v obraně Chipciu a Radaković. Zranění z derby do hry nepustilo Plavšiće, drobně zraněný byl i Tetteh a nemocný Štetina.
Už ve čtvrté minutě celá Generali Arena ztichla, protože hosté šli do vedení. Po ztečovaném centru do vápna si Wágner v hlavičkovém souboji poradil s Costou a poslal míč do brány. Nita šel po původním směru centru a na střelu už nedosáhl.
Sparta výrazně víc držela míč, rozehrávka ale bez klasických tvůrců hry drhla a druhý trest za to přišel ve 25. minutě. Ba Loua dostal krásný míč na pravou stranu, načež ho pod sebe nabídl ještě lépe postavenému Gubovi. Slovenský fotbalista uklidil balón k tyči a Karviná vedla 2:0.
Sparťani měli zřejmé problémy ve středu hřiště, absence několika opor byla znát. V průběhu prvního poločasu sice zkoušeli zakončit Chipciu, Ćivić nebo Karlsson, ani v jednom případě se ale nejednalo o šance, které by příliš stály za řeč. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2.
Hned po startu druhého poločasu mohla Sparta snížit. Drchal po sólu obešel karvinského brankáře a poslal z úhlu míč do tyče. Následně se balon odrazil k volnému Hložkovi, který napálil břevno. Obrovská smůla…
Místo zdramatizování utkání přišel další kolaps naší obrany. Florin Nita neudržel střelu z dálky a Tomáš Wágner z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě. Třetí šance Karviné, třetí gól.
Sparta měla další šanci v 71. minutě, kdy z těsné blízkosti zakončil střídající Zahustel, Pastornický si ale poradil a míč vyrazil.
Prakticky vzápětí přilétl do vápna vysoký míč, který Hložek z první přiťukl před prázdnou branku. Drchal a Costa si ale dávali přednost a nezakončil ani jeden.
Sparťanská ofenziva se probírala, ale už bylo pozdě a nepřálo jí ani štěstí. Hašek dal dlouhý míč, který Hložek prodloužil na Drchala. Ten mu následně na hraně vápna míč vrátil a nabil mu tím na střelu. Hložek ale míč opřel jen o skluzujícího Kriváka.
Další šanci měl Drchal, který postupoval na karvinskou branku sám z úhlu, chtěl přehodit brankáře, ale zároveň s ním přehodil také karvinskou branku...
Sparťani si čestný úspěch přispali až v závěru zápasu, v 89. minutě po nakrátko rozehraném rohu trefil růžek branky krásně Martin Hašek.
AC Sparta Praha  - MFK Karviná 1:3 (0:2)
Branky: 89. Hašek - 4. Wágner, 25. Guba, 54. Wágner. ŽK: Sáček. Rozhodčí: Marek – Vlček, Poživil Diváci: 10 425.           
Sparta: Nita – Chipciu, Costa, Radaković, Hanousek – Karlsson, Frýdek (58. Hašek), Sáček, Hložek, Ćivić (63. Zahustel) – Drchal.
Karviná: Pastornický – Ćolić, Krivák, Rundić, Záhumenský – Ba Loua (90. Moravec), Budínský, Smrž, Lingr (86. Bukata), Guba (65. Letić) – Wágner.

Další novinky