Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Omlouváme se fanouškům

Tisková konference s trenérem Zdeňkem Ščasným

Sdílet

Sparta bez několika hráčů základní sestavy prohrála doma s Karvinou 1:3. Zápas hodnotil na tiskové konferenci trenér Sparty Zdeněk Ščasný.

TISKOVKA | Z. Ščasný po prohře s Karvinou

Bylo to nejhorší utkání, které jste kdy trénoval ve Spartě?
Já myslím, že asi ano. Dneska se potkalo všechno. Je třeba se všem omluvit za náš dnešní výkon a odpověď zní ano. Jedno z nejhorších.
Čím si to vysvětlujete? Je to tím, že chybělo hodně hráčů?
Nemá smysl diskutovat, jestli někdo chyběl. My jsme hráli s Karvinou, věděli jsme, co chceme hrát. Bohužel nás strašidelné chyby hodily do paniky. To se nesmí stát. Nemá smysl spekulovat. My si zápas rozebereme a vyhodnotíme.
Nechybí Dočkal až víc než je zdrávo?
Dočkal chybí, to nemá nic společného s tímhle zápasem. My jsme bez něj zvládli otáčet zápasy. Dneska jsme o poločase měli devět hráčů na střídání. Máme dva až tři výjimečné hráče, kteří chybí. To ale neznamená, že neporazíme Karvinou.
Příležitost dostali hráči, kteří dlouho nehráli. Ukázalo vám to, s kým můžete počítat do další sezony?
Já vám rozumím. Bylo by nefér po zápase to svádět na hráče, kteří nastoupili a delší dobu nehráli. Máme plán, kterého se budeme držet bez ohledu na zápas. Budu se opakovat. Na střídání bylo devět nebo deset hráčů. Všichni to teď vědí. Nedokážu si to vysvětlit. Nemá cenu z jednoho zápasu vyvozovat závěry vzhledem k hráčům.
Čeká nás Slavia v poháru. Dá se předpokládat, že bude sestava výrazně jiná?
Bude to strašně důležitý zápas. Absencí bylo dost. Na poslední chvíli vypadli dnes tři hráči. Měli jsme na lavičce hráče z juniorky. Jestli se to změní do středy… Jsou to dva dny. Kanga samozřejmě přibyde.
Můžete přiblížit zdravotní problémy Plavšiće?
Měl nakopnutý lýtkový sval. Po vyšetření ho to nepustilo do dnešního zápasu. Nevíme, zda bude k dispozici pro zápas se Slavií. Dnes nebyl schopen ani trénovat.

Další novinky