Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Musíme podat diametrálně lepší výkon

Michal Horňák před pohárem se Slavií

Sdílet

Pár dnů po porážce s Karvinou čeká Spartu veledůležité semifinále MOL Cupu proti Slavii. Už ve středu nastoupíme v Sinobo Stadium k druhému derby během krátké doby. Před zápasem jsme promluvili s asistentem trenéra Michalem Horňákem.
Jak důležité je pro nás nadcházející derby se Slavií?
Velice důležité. Je to jeden z nejdůležitějších zápasů v sezoně. My samozřejmě chceme pohár vyhrát a do finále se můžeme dostat jedině tak, že vyřadíme Slavii.
Jaká je nálada v kabině po facce od Karviné?
Všichni si uvědomujeme, že to z naší strany vůbec nebyl dobrý zápas. Já jenom doufám, že to všichni hráči budou chtít odčinit.
Co musíme změnit, aby byl duel se Slavií jiný?
Oproti poslednímu zápasu s Karvinou skoro všechno. Musíme mít lepší pohyb, náběhy za obranu. Chtěli jsme už proti Karviné využívat náběhy za obranu. Bohužel se nám to nedařilo. Řekl bych, že bych mohl několik minut vyjmenovávat jenom všechny chyby, které jsme udělali. Musíme podat diametrálně odlišný výkon.
Se Slavií jsme hráli před 10 dny. Mohou se oba týmy něčím překvapit?
Je to teprve druhý zápas. Uvidíme v tom třetím. Samozřejmě víme, že Slavia prohrála ve Zlíně a není v nejlepší pozici. Plzeň na ně stáhla čtyři body, mohli by být trochu nervóznější. Pro nás to ale nic nemění. Do zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát.
Vycházíte v přípravě na zápas hlavně ze vzájemného duelu, nebo naopak z utkání, která Slavia sehrála s Chelsea a se Zlínem?
Hlavně z našeho vzájemného zápasu. Víme, jak na sebe různí hráči reagovali a viděli jsme i styl, který na nás chtěla Slavia hrát. Chceme zápas pořádně prostudovat, i když už jsme ho několikrát viděli. Chceme hráče dobře naladit a také jim ukázat, jakých chyb se v utkání dopustili, aby situace příště vyřešili v náš prospěch.
Hodně hráčů mělo zdravotní problémy. Jak jsou na tom zdravotně Plavšić, Tetteh a Štetina, kteří nemohli nastoupit proti Karviné?
Uvidíme. Plavšić se pomalu zlepšuje a to platí i o dalších hráčích.

Další novinky