Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Konec v poháru

Sparta prohrála v semifinále MOL Cupu 0:3 se Slavií

Sdílet

Sparta prohrála semifinále MOL Cupu se Slavií 0:3 a je vyřazena. Domácí vedli zásluhou Součka už po poločase o dvě branky a Spartě se nepodařilo najít na sešívané recept.
Trenér Sparty Zdeněk Ščasný udělal oproti nedělnímu utkání s Karvinou šest změn v sestavě. V brance nastoupil místo Nity Milan Heča, na pravém kraji obrany hrál namísto Chipcia Ondřej Zahustel, ve středu obrany nahradil Radakoviće Lukáš Štetina. V záložní řadě místo Sáčka a Karlssona a Ćiviće vyběhli Martin Hašek, Guélor Kanga a Srdjan Plavšić.
Sparta začala aktivně a hned na začátku utkání kopala dva rohové kopy. První možnost si ale připsali domácí. Kapitán Slavie Hušbauer vypálil z hranice vápna, s jeho pokusem Heča neměl problém.
V 9. minutě se Slávisté dostali do rychlého protiútoku, střelu van Burena ale zastavil Heča. Ten o chvíli později zasáhl i proti pokusu Olayinky.
Další příležitost měli domácí v 16. minutě, když si Souček naskočil ve vápně na centr z levé strany a hlavičkoval vedle naší branky. O minutu později vyslal Kanga do úniku Drchala. Akci ale zastavil ofsajd.
V 25. minutě Hušbauer z přímého kopu poslal centr do vápna. Na míč si naskočil Tomáš Souček a otevřel skóre. Další šanci měli domácí o deset minut později. Hušbauer centroval z pravé strany do vápna, míč si našel Bořil a poslal ho vedle pravé tyče.
Krátce na to Hanousek poslal míč do vápna a sparťané se dožadovali odpískání penalty za ruku ve vápně. Rozhodčí ale pokutový kop po radě od asistenta u videa neodpískal. Tři minuty před pauzou střílel z hranice vápna Adam Hložek, jeho střelu ale zastavili obránci.
V nastavení rozehrál Hušbauer rohový kop. Ve vápně se nejlépe zorientoval Souček a vstřelil druhý gól Slavie. Ještě v prvním poločase viděl Frýdek za faul červenou kartu, rozhodčí ale po zhlédnutí videa změnil verdikt a sparťanskému záložníkovi ukázal kartu žlutou.
Hned na začátku druhé půle měli slávisté dvě šance, které zneškodnil Milan Heča. V 51. minutě po chybě v naši obraně van Buren poslal míč Masopustovi, který balon uklidil do odkryté branky, a skóre bylo už 0:3. V 60. minutě šel van Buren sám na brankáře, Heča ale skvěle zasáhl. Podobná situace se odehrála v 15 minut před koncem, tentokrát slávista trefil břevno.
V nastavení Kanga nedokázal procedit míč na Tetteha, který by zakončoval do poloodkryté branky. V samotném závěru ještě fantasticky zasáhl Milan Heča. Sparta tak po prohře 0:3 končí v MOL Cupu.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 25. Souček a 45+3. Souček, 51. Masopust.
ŽK: Souček, van Buren, Bořil – Costa, Frýdek, Kanga, Tetteh. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Dobrovolný. Diváci: 16264.
Slavia: Kolář – Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil – Masopust (74. Stoch), Král, Hušbauer (78. Traoré), Souček, Olayinka – van Buren (83. Baluta). 
Sparta: Heča – Zahustel, Costa, Štetina, Hanousek – Hložek, Hašek (52. Sáček), Frýdek, Kanga, Plavšić (46. Karlsson) – Drchal (66. Tetteh). 

Další novinky