Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Šest gólů Karviné

Sedmnáctka porazila Karvinou 6:3

Sdílet

V předehrávce 30. kola I. Celostátní ligy U17 dorazila na Strahov Karviná. Slezané se nestačili v Praze pořádné rozkoukat a brankář Drobek v 18. minutě tahal ze své sítě míč potřetí, když již ve druhé minutě prosadil Dukay a následně dvakrát skóroval Žížala. Ve druhé půli se obě mužstva prosadila třikrát a konečný výsledek 6:3 přisoudil tři body jasně Spartě.
Sparťané vstoupili do utkání koncentrovaní s touhou rychle utkání rozhodnout. Taktické pokyny se začaly měnit v realitu již po 71 vteřinách. Žížala patičkou uvolil Šilharta, který potáhl míč po pravém křídle a následně přesným centrem našel na zadní tyči osamoceného Dukaye, jenž hlavou pohodlně proměnil – 1:0.
V deváté minutě se do pozice nahrávače posunul Žížala. Nadvakrát svou přihrávkou našel Schánělce, který snadno navýšil na rozdíl dvou branek – 2:0.
Za dalších 540 vteřin prostrčil Šilhart míč do šestnáctky, kam si naběhl Žížala a tvrdou střelou na přední tyč nedal Drobkovi šanci – 3:0.
Žížala měl do poločasové přestávky ještě dvě nadějné střely, ale jedna mířila vedle, druhou lapil Drobek a Sparta šla do druhého poločasu s tříbrankovým náskokem.
Svěřenci trenéra Havlíčka šli do druhé půle s jasným úkolem – dále kontrolovat hru a nejlépe navýšit vedení. Karviná se však nevzdávala a chtěla domácí potrápit, ale opět udeřila Sparta. Po odehrané hodině si Vitík našel v šestnáctce roh Šilharta a hlavičkou přidal čtvrtý gól mače – 4:0.
Na hřišti se rozpoutala přestřelka. Během deseti minut padly čtyři góly, po dvou na každé straně. Za Spartu se prosadil Vydra a podruhé v utkání Schánělec, pro kterého to byla devatenáctá branka v sezóně. Karvinští snížili pokutovým kopem Dadaka a po individuální akci středem Goj. Ze 4:0 bylo skóre během chvilky na stavu 6:2 pro hráče v rudých dresech.
Zápolení o tři body uzavřela Karviná v 84. minutě gólem Vrbky. Sparta tak porazila Slezany 6:3 a pšipsala si důležité tři body v boji o přední příčky.
Hodnocení asistenta trenéra Lukáše Bláži: „Náramně se nám vydařil vstup do utkání. Neuběhlo ani dvacet minut a my už vedli 3:0. Navíc jsme měli hru pod kontrolou. Druhý poločas už nebyl tak kvalitní, ale jsme rádi, že jsme únavu rozložili mezi 16 hráčů. Jediné, co nás mrzí, jsou tři obdržené branky ve druhé půli.“
AC Sparta Praha U17 – MFK Karviná 6:3 (3:0)
Branky: 2. Dukay, 9. Žížala, 18. a 63. Schánělec, 58. Vitík, 69. Vydra – 60. Dadak, 65. Goj, 84. Vrbka. Rozhodčí: Musil – Váňa, Hurych. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Tůma – Rydval (61. Vydra), Karabec, Dukay (61. Holoubek), Žížala, Freisinger (61. Klimenda), Vitík, Borkovec (67. Krajinský), Dolejš, Šilhart (67. Vacek), Schánělec.
Karviná: Drobek – Stuchlík (46. Blatoň), Dawid, Dadak, Fukala (67. Čopík), Holaň, Hrušovský (72. Bystřičan), Goj, Vrbka, Popov (46. Rychtařík), Molitorisz.

Další novinky