Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

První zápas nadstavby vítězný

Sparta porazila Baník 3:0

Sdílet

Sparta zvládla první utkání v nadstavbové skupině o titul. Doma si v utkání, které se neslo v duchu vzpomínky na Josefa Šurala, poradila s Baníkem Ostrava poměrem 3:0. Branky vstřelili Drchal, Karlsson a Hložek.
Trenér Horňák plánoval do utkání vyslat stejnou sestavu, která byla úspěšná minulý týden v Opavě. Na poslední chvíli ale ze zdravotních důvodů vypadl Lukáš Štetina, kterého nahradil Costa.
První šanci zápasu přinesla osmá minuta, kdy Hložek vyhrál vzdušný souboj a přihrál Drchalovi. Ten okamžitě přistrčil na Haška, který pálil z nějakých 15 metrů. Jeho pokus levačkou ale mířil jen do míst, kde stál Laštůvka.
Na druhé straně bylo vzápětí také blízko ke gólu. Holzer přihrál do vápna Kuzmanovićovi, který vystřelil z otočky. Naštěstí těsně vedle Hečovy branky, který se po míči natahoval marně.
Kuzmanović měl i další velkou příležitost, ve 22. minutě vyslal zpoza vápna povedenou kroucenou střelu. Naštěstí se zakroutila až za tyč Hečovy brány a nezapadla do sítě.
Vzápětí sparťanský kotel vytáhl připravenou choreografii na počet Josefa Šurala ve 23. minutě. Následně celá Letná včetně fanoušků Baníků tleskali na počest našeho zesnulého bývalého kapitána.
Ještě ve chvíli, kdy v našem kotli visela podobizna Josefa Šurala, vstřelila Sparta právě do branky pod našimi fanoušky první gól zápasu. Karlsson potáhl míč po levé straně, předložil ho před branku a tam ho zblízka do sítě uklidil Drchal.
Hned po rozehrání ale mohlo být srovnáno. Domácí obrana trochu zaspala, Diop dostal zleva dlouhý nákop a šel sám na branku. Heča se ale proti jeho střele vytáhl výborným zákrokem a udržel sparťanské vedení!
Další šanci měla Sparta po dlouhém nákopu za obranu, na míč se tlačil Drchal, ale Stronati ho odzbrojil. Místo odkopu si ale chtěl poradit fotbalově, balon si dal příliš před sebe a nabil na střelu Hložkovi. Jeho pokus mířil do boční sítě.
Ještě jedna šance pak přišla ve 44. minutě. Po krásné průnikové přihrávce od Haška byl sám ve vápně Drchal. Zezadu byl zřejmě faulovaný, souboj ale ustál a zakončil. Bohužel, jen do Laštůvky.
Na startu druhého poločasu do vápna zprava pronikl Drchal, koloběžkou obešel soupeře, pak ale místo přihrávky raději z úhlu pálil. Míč skončil v autu.
Hned na to si Hložek ve vápně zpracoval míč, naznačil střelu, načež byl zezadu podražen. Sudí Královec penaltu nejdřív neodpískal, následně ale dostal pokyn od VAR. Po konzultaci s videem odpískal pokutový kop a ten suverénně proměnil Karlsson!
V 57. minutě to mohlo být o tři branky! Drchal si narazil míč s Hložkem a z úhlu přehodil Laštůvku. Bohužel, míč se odrazil od břevna. Následně se ke střele dostal ještě Hašek, už ale nepropálil hradbu hostujících hráčů.
Následně zase po delší době pohrozil Baník. Do zakončení snad ze dvou metrů se dostal Diop, Heča jeho pokus zblízka zlikvidoval. Následně musel být ošetřovaný, ale ve hře mohl pokračovat.
Osm minut před koncem se k míči ve vápně po rohovém kopu dostal Hložek a přichystal si ho na technickou střelou. Obstřel Laštůvky skončil těsně vedle.
Poslední branku si sparťani schovali na poslední minutu zápasu! Kanga rozjel brejk a přihrál Hložkovi, kterého tím vyslal do sóla. Mladý sparťan jako mazák obešel Laštůvku a uklidil míč do prázdné branky!
Sparta tak nakonec zdolala Baník 3:0 a porazila ho potřetí v této sezóně!
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 29. Drchal, 52. Karlsson (pen), 90. Hložek. ŽK: Costa. Sáček, Zahustel – Bolf. Rozhodčí: Královec – Nádvorník, Hájek. Diváci: 11 423.
Sparta: Heča – Zahustel, Radaković, Costa, Hanousek – Hložek, Hašek (82. Kanga), Frýdek, Sáček, Karlsson (73. Ćivić) – Drchal (88. Chipciu).
Ostrava: Laštůvka – Pazdera (76. Bolf), Procházka, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš, Jirásek, Holzer, Kuzmanović (66. Hrubý) – Diop (71. Šašinka).

Další novinky