Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeŽeny A

I třetí derby v sezóně vítězné

1. liga žen: Sparta - Slavia 4:2

Sdílet

Sparťanky dokázaly vyhrát i třetí derby v sezóně, tentokrát Slavii porazily na Strahově 4:2. Slávistky v utkání dvakrát vedly, sparťanky ale dokázaly zápas otočit ve svůj prospěch. Hrálo se za silného deště.
Skóre utkání otevřela ve 12. minutě slávistka Divišová, ke které propadl míč na zadní tyč - 0:1. Zanedlouho byl stav zápasu srovnán. Ve 21. minutě se po faulu Bartoňové na Strom se kopala penalta. Tu Kylie Strom proměnila střelou přesně k tyči - 1:1.

Do konce poločasu hostující hráčky trefily dvakrát břevno. Nejprve Szewieczková z levé strany (24. minuta) a poté Bosňanka Hasanbegović (44. minuta), její střelu dokázala brankářka Vaníčková ještě výborně vytáhnout.

I ve druhém poločase se nejprve gólově prosadila Slavia. V 58. minutě
po brejku a centru Veselé z levé strany se podruhé v zápase prosadila Divišová - 1:2. Rychlou odpověď však našla Strom, která se o osm minut později také znovu zapsala do listiny střelkyň a bylo to 2:2.

Zápas rozhodla nádherná akce z
69. minuty. Míč šel po ose Strom - Stašková k zakončující Burkenroad, která nedala brankářce šanci a poslala Spartu do vedení 3:2. Zvýšit náskok mohla Stašková, po brejkovém úniku ale pálila těsně mimo. Nakonec však sparťanky přidaly čtvrtý gól. Burkenroad ve vápně devět minut před koncem upravila na konečných 4:2 pěknou střelou po zemi na zadní tyč.

Zajímavostí je, že všechny čtyři branky Sparty v utkání vstřelily Američanky. Čtyři kola před koncem vede Sparta ligu o devět bodů před druhou Slavií.

1. liga žen, nadstavba o titul
AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 4:2 (1:1)

Branky: 21. z pen., 66. Strom, 69., 81. Burkenroad - 12., 58. Divišová
ŽK: 86. Strom - 45. Divišová, 84. Svitková

Sparta: Vaníčková - DeBree, Bertholdová, Vyštejnová - Nepokojová (68. Ringelová), Sonntagová, Mikolajová (91. Koubová), Strom - L. Martínková (89. Matoušková) - Stašková (81. Bužková), Burkenroad (91. Pochmanová)

Slavia: Votíková - Bartoňová (72. Dědinová), Bartovičová, Hasanbegović, Sjoman - Divišová, Pincová (60. M. Dubcová), Svitková, K. Dubcová, Černá (46. Veselá) - Szewieczková

Další novinky