Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Boleslavské body

Sedmnáctka porazila Mladou Boleslav 3:1

Sdílet

Po vítězném derby nastoupili mladší dorostenci na půdě Mladé Boleslavi k utkání 23. kola I. Celostátní ligy U17. Sparťanům vyšel vstup do mače, kdy se již v 11. minutě prosadil Schánělec. Domácí dokázali po téměř hodině hry vyrovnat, ale ekipa trenéra Havlíčka zvládla závěr a výbornou a po gólech Žížaly s Holoubkem putují všechny body do Prahy za vítězství 3:1.
Hráči Sparty šli do zápasu s jasnými pokyny. S ohledem na náročný program se pokusit rozhodnout zápas co nejdříve. V 11. minutě načal pohlednou kombinaci brankář Pančev, který rozehrál Rydvalovi, ten posunul na Dukaye. Dukay si narazil a poslal do šestnáctky centr. Míč na zadní tyč sklepl Karabec Schánělcovi, který si snadno poradil s Lichtenbergem – 0:1.
Sparťané si i nadále vypracovávali nadějné příležitosti, ale vstřelení branky chyběla kvalitnější finální fáze. Soupeř zahrozil z rohu, kdy hlavičkoval na zadní tyči Pechanec jen těsně vedle. Zbytku poločasu chyběly šance a hra se odehrávala v pomalejším tempu hlavně ve středu kolbiště. Pár chvil před přestávkou došlo k nešťastné srážce gólmana Boleslavi s vlastním stoperem. Brankáře Lichtenberga odvezla nakonec záchranná služba do nemocnice. Věříme, že hráč je v pořádku a brzy se opět vrátí mezi tři tyče.
Lavička Sparty nesáhla o přestávce k žádnému střídání, ale došlo na taktickou změnu v ofenzivním postavení. Útočné přeskupení fungovalo a sparťané měli mnohem více prostoru k tvoření hry. Domácí odolávali z kraje druhé půle velkému tlaku a množství šancí sparťanů. Nejprve Schánělec našel na vápně Suchomela, který v nadějné pozici minul. O dvě minuty později propadl rohový kop na Schánělce, který ale zblízka přestřelil. Následně se slibné pozice napřáhl Karabec, ale střela mířila jen doprostřed branky.Na druhé straně se boleslavským nabízela možnost rychlých brejků, a právě jeden takový v 56. minutě využil Tomka, který střelou k tyči propálil Pančeva – 1:1.
Sparťanská odpověď mohla přijít záhy. Na Dukayův roh si naskočil Žízala a přesně zakončil. Míč však nepřešel brankovou čáru, protože cestu mu zamezil jeden z obránců. Síť za zády Karmazína se podařilo rozvlnit v 63. minutě, ale sudí Vyhnanovský odpískal útočný faul. Necelou čtvrt hodinu před závěrečným hvizdem šel předčasně do sprch domácí Šára, který uviděl druhou žlutou kartu. Rozdílový gól vstřelili dorostenci v 79. minutě, kdy Karabec našel před vápnem Žížalu, ten si míč potáhl a křižnou střelou vsítil důležitou branku – 1:2.
O uklidnění a pojistku se postaral Holoubek, který v 84. minutě střelou na zadní tyč definitivně rozhodl výhře – 1:3. V samotném závěru došlo k nezaviněné srážce mezi kapitánem Mladé Boleslavi Pechancem a střídajícím Vackem, který putoval do nemocnice kvůli otřesu mozku.
Střetem skončilo klání ve městě automobilů odkud si U17 veze tři body za výhru 3:1. Sparťané potvrdili vítězství v derby a i nadále vedou tabulku o bod právě před sešívaným rivalem.
Hodnocení asistenta trenéra Lukáše Bláži:Uvědomovali jsme si, že nebude jednoduché potvrdit výhru z derby a hráče jsme připravovali na těžké utkání. I přesto, že první poločas nebyl dle našich představ, tak jsme si dokázali vytvořit brankové příležitosti, z nichž jsme jednu využili. Ve druhé půli jsme dominovali, ale obdrželi vyrovnávací gól. Nadále jsme však pokračovali v naší hře a v závěru dvakrát skórovali. Jsme velice rádi za důležité tři body. Navíc přejeme brzké uzdravení zraněným hráčům Boleslavi, ať se brzy vrátí na hřiště.“
FK Mladá Boleslav U17 – AC Sparta Praha U17 1:3 (0:1)
Branky: 56. Tomka – 11. Schánělec, 79. Žížala, 84. Holoubek. ŽK: Šára – Karabec. ČK: 77. Šára (MBO). Rozhodčí: Vyhnanovský – Vodrážka, Vokoun. Počet diváků: 50 diváků.
Mladá Boleslav: Lichtenberg (46. Karmazín) – Šára, Chládek, Rulc, Novotný (67. Kohout), Tomka (85. Pešta), Prajs, Nykodým, Roháček, Svoboda (75. Kadlec), Pechanec.
Sparta: Pančev – Rydval, Suchomel, Karabec, Dukay, Žížala (86. Vacek), Freisinger (56. Gedeon), Vitík, Borkovec (67. Lukavský), Dolejš, Schánělec (62. Holoubek).

Další novinky