Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Stále v čele

Sedmnáctka rozstřílela Jihlavu 6:0

Sdílet

Ve 24. kole I. Celostátní ligy U17 hájili mladší dorostenci letošní domácí neporazitelnost proti poslednímu celku tabulky – Jihlavě. Sparťané dobře vstoupili do zápasu a již po třiceti minutách vedli 3:0. Ve druhé půli vsítili hráči v rudých dresech další tři branky a jednoznačně zvítězili 6:0. Hattrick si v utkání připsal útočník Schánělec, který má v letošním ročníku již 23 zásahů.
 Proti Jihlavě se musel tým obejít bez hlavního trenéra Petra Havlíčka, který odletěl společně s národním týmem U17 na EURO do Irska. Součástí výpravy jsou sparťané Sejk, Gedeon a Šilhart. Dorostence tak z vymezeného prostoru u střídaček vedl asistent Lukáš Bláža.
Podobně jako do předchozích domácích mačů vstoupila Sparta do zápasu velmi aktivně. Již v první minutě napřáhl ze slibné pozice Karabec, ale střela mu patřičně nesedla. O dvě minuty zahrával právě Karabec rohový kop, na který si naskočil Dolejš a hlavičkou orazítkoval tyč. Tlak domácích neustával. V 10. minutě se křídelník Dukay šikovně protáhl mezi dvěm obránci a ostrým centrem hledal v šestnáctce Žížalu. Útočník s 24 góly na kontě však o kousek nedosáhl.
První změna stavu přišla v osmnácté minutě. Karabec nasměroval rohový kop na přední tyč, kde číhal připravený Schánělec a hlavou nekompromisně zakončil – 1:0.
Ve 24. minutě se po hezké akci dostal k míči Borkovec, odcentroval na Schánělce, který volejem trefil jen břevno branky, avšak dobře postavený Žížala umístil odražený míč do sítě – 2:0.
Po půl hodině vedli sparťané již o tři branky. Nejpohlednější akci zápasu započala rychlá výměna míče mezi Rydvalem a Karabcem a prvně jmenovaný našel přesným centrem Schánělce, který hlavičkou překonal Prchala – 3:0.
Sedmnáctka Sparty odcházela do šaten se zaslouženým náskokem tří gólů. I druhou půli započali letenští aktivně a již po čtyřech minutách byli odměněni brankou Dukaye po zpětné přihrávce Žížaly – 4:0. Vedoucí tým tabulky kontroloval hru a Jihlavu nepouštěl do žádné šance, jak ohrozit Pančeva, naopak na druhé straně zatápěla obraně hostů sparťanská ofenziva. Dukay hlavičkoval do brankáře, Schánělcův gól byl neuznán pro předcházející faul a Freisingera vychytal gólman Prchal. Nepopulární „bůr“ padl v pět minut před koncem. Holoubek se šikovně uvolnil ve středu hřiště, přesně posunul na Schánělce a ten dokonal hattrick – 5:0. V poslední minutě ještě Lukavský přesně umístil přihrávku Holoubka a uzavřel na konečných 6:0.
Sparta porazila Vysočinu Jihlava vysoko 6:0 a potvrdila vedoucí místo v tabulce I. Celostátní ligy U17. V příštím kole čeká sedmnáctku bitva s pátým týmem ligy – Viktorií Plzeň. Výkop je naplánován na sobotu 11. května od 13:15 v areálu Luční v Plzni.
Hodnocení asistenta trenéra Lukáše Bláži:Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Za prvních 30 minut musím kluky pochválit. Dobře jsme kombinovali, vytvářeli si šance a dali tři góly. Po třetím gólu tempo trochu upadlo, ale i tak jsme v utkání dominovali, soupeře nepustili do žádné šance a přidali ještě 3 góly. Branek mohlo být určitě ještě více, ale i tak jsme s utkáním spokojeni.“
AC Sparta Praha U17 – FC Vysočina Jihlava U17 6:0 (3:0)
Branky: 18., 30., 85. Schánělec, 24. Žížala, 49. Dukay, 90. Lukavský. Rozhodčí: Gunitš – Vlasjuk, Maiello. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Pančev – Rydval (66. Krajinský), Suchomel (66. Klimenda), Karabec, Dukay (73. Holoubek), Žížala, Freisinger, Vitík, Borkovec (55. Lukavský), Dolejš, Schánělec.
Jihlava: Prchal – Vrána, Vacek, Trinh, Pavlík (69. Hlaváč), Jiroušek, Jiránek, Savi, Nehyba, Novotný (75. Došek), Němeček.

Další novinky