Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Tři góly, tři body

Devatenáctka porazila Mladou Boleslav 3:0

Sdílet

Ve 23. kole I. Celostátní ligy U19 čekala svěřence trenéra Kopáňka cesta do města automobilů. Domácí Mladá Boleslav byla v prvním poločase lepším týmem, ale i tak to byl Sparta, kdo udeřil jako první. V posledních vteřinách se hlavou prosadil Patrák. Obdržená branka do šatny boleslavské zaskočila a Sparta ve druhé části domácí přehrávala. Po dvou gólech Kozáka a chycené penaltě Janáčkem zvítězila devatenáctka 3:0.
První šanci zápasu měl na svědomí útočník Patrák. Ve třetí minutě poprvé prověřil brankáře Hartycha, který střelu ztlumil v rukavicích. V úvodní čtvrt hodině byli v permanenci oba gólmani, avšak za svá záda nepustili nic. Více práce měl v šestnáctce Sparty Janáček, který čelil během prvního poločasu několika nebezpečným střelám boleslavských. Domácí byli aktivnějším týmem a zatlačili sparťany na vlastní polovinu. Poslední minuty první části ale patřily letenským. Nejprve ve 41. minutě rozezvonil Kozák břevno a v úplném závěru rozehrávala Sparta dva rohy. Druhý pokus dopadl přesně na hlavu Patráka, který krátce před hvizdem sudího Vodrážky skóroval – 0:1.
Trenér Kopáňko sáhl ke dvěma změnám. Pudhorockého nahradil ve středu pole Šimáček a útok oživil Sejk místo Bláhy. Gól do šatny částečně otřásl odvážnou taktikou a Boleslavi, která nenavázala na výkon z prvního poločasu a taktovku přebrala dorostenci v rudých dresech. V 69. minutě podržel „Bolku“ Hartych. Dvěma reflexivními zákroky zachránil svůj tým od druhé inkasované branky. O osm minut už lovil míč ze sítě. Dvojice Patrák – Kozák pohlednou kombinací středem přešla přes několik protihráčů a po opakované výměně balonu zakončoval přesně Kozák – 0:2.
O pouhé tři minuty později měla Mladá Boleslav velkou možnost dostat se opět na dostřel. Šimáček ve vápně podrazil Majera a rozhodčí ukázal jasně – pokutový kop. Proti brankáři Janáčkovi stál tváří v tvář Provazník. Ze souboje vyšel vítězně Janáček, který lapil střelu k tyči a dál držel čisté konto. Ve čtyřminutovém nastavení zahrávala Sparta sérii pří rohových kopů. A právě z toho posledního přidal vítěznou pojistku Kozák, který vsítil druhý gól v mači – 0:3.
Svěřenci trenéra Kopáňka porazili Mladou Boleslav 3:0. V příštím kole se U19 střetne s Jihlavou, a to v sobotu 4. května od 11:00 na Strahově.
FK Mladá Boleslav U19 – AC Sparta Praha U19 0:3 (0:1)
Branky: 45. Patrák, 77. a 90. Kozák. ŽK: Vlk – Šimáček, Kozák. Rozhodčí: Vodrážka – Vyhnanovský, Vokoun. Počet diváků: 50 diváků.
Mladá Boleslav: Hartych – Coňk, Vlk, Pech, Majer (82. Para), Mašek (77. Blažíček), Snížek (71. Gombáš), Alhassan, Kalabis, Provazník, Tichý.
Sparta: Janáček – Čejka, Alexandr, Gelashvili, Šnajdr, Konopásek, Pudhorocký (46. Šimáček), Szewieczek, Bláha (46. Sejk), Kozák, Patrák (90. Hapal).

Další novinky