Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Nad Libercem výhra 1:0

O vítězství rozhodl Costa

Sdílet

Sparta vyhrála i druhé utkání v nadstavbové části o titul, Slovan Liberec porazila 1:0 díky brance Costy už z páté minuty. Vítězství znamená, že v této sezóně neskončíme hůř než třetí.
Trenér Horňák poslal do zápasu stejnou sestavu jako před týdnem proti Ostravě, na lavičku už se vrátili uzdravení Štetina a Tetteh. Do duelu vůbec nezasáhl Kanga, který byl kvůli porušení interních klubových utkání suspendovaný.
Sparta si rychle vybojovala první velkou šanci, když se středem hřiště pustil Hanousek a vynutil si faul přibližně z pětadvaceti metrů. Hložek přímý kop poslal do zdi, následně se do míče opřel Frýdek a Nguyen jeho pokus jen vyrazil před sebe. Tam už byl připravený Costa a stejně jako v zápase v Liberci otevřel skóre! Sparta vedla od páté minuty.
Ve dvanácté minutě to mohlo být o dva, pěkný technicky zakroucený míč poslal na libereckou branku Karlsson. Bohužel, míč nezapadl tyči, skončil těsně vedle ní.
Sparta byla jasně lepší. V další šanci Sáček skvěle odstavil soupeře a uvolnil tak prostor na střelu Haškovi. Ten zkusil technickou ránu nártem, míč ale skončil nad brankou.
Další pokus měl opět Martin Hašek. V pokutovém území se dostal k míči, připravil si ho na střelu levačkou a znovu to zkusil technicky na zadní tyč. I tentokrát balon skončil kousek vedle tyče.
Liberec měl obrovskou šanci na vyrovnání těsně před pauzou, tohle neproměnit, to se jen tak nevidí. Míč propadl do pokutového území na Hybše, ten byl úplně sám a u druhé tyče byl navíc volný Kozák. Jenže přihrávka se Hybšovi nepovedla a míč skončil v zámezí.
Na začátku druhého poločasu se Sparťani hnali do protiútoku a soupeře přečíslili. Hložek měl na levé straně dost prostoru, aby se rozběhl, dal si kličku dovnitř a ve vápně vystřelil. Prudkou ránu mu vyrazil Nguyen. Následně se k míč ještě dostal Karlsson, jeho pokus z dvaceti metrů nemířil na branku.
Po hodině hry přišel na hřiště Eldar Ćivić a hned se ukázal. Dobře a důrazně tělem na levé straně udržel míč a pak ho po zemi poslal do vápna. Tam z první zakončil Drchal, míč ale mířil těsně vedle.
Víc zajímavého už zápas nenabídl. Sparta tak porazila Liberec 1:0 a zajistila si minimálně třetí místo v konečné tabulce FORTUNA:LIGY.
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branky: 5. Costa. ŽK: Ćivić - Malinský, Kozák, Fukala, Dorley, Breite. Rozhodčí: Nenadál – Moláček, Podaný. Diváci: 7 267
Sparta: Heča – Zahustel (85. Chipciu), Radaković, Costa, Hanousek – Hložek, Hašek, Frýdek, Sáček, Karlsson (63. Ćivić) – Drchal (75. Tetteh).
Liberec: Nguyen – Fukala (83. Musa), Kačaraba, Mara, Hybš – Malinský (75. Nešický), Breite, Sýkora (70. Pešek), Oscar, Potočný – Kozák.

Další novinky