Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

V Plzni vysoká prohra

Na půdě úřadujícího mistra jsme prohráli 0:4

Sdílet

Třetí zápas nadstavbové skupiny o titul na hřišti Viktorie Plzeň jsme vůbec nezvládli. Sparta po slušném začátku utkání inkasovala dvě branky v každém z poločasů a odvezla si porážku 0:4.
Michal Horňák udělal změny v sestavě oproti poslednímu ligovému utkání s Libercem. Na stoperu se poprvé od čtvrtého jarního kola představil Plechatý, na kraji zálohy nastoupil Chipciu a na hrotu Adam Hložek. Chyběl čerstvě zraněný Drchal.
Sparta začala aktivně a během prvních minut si vypracovala dva rohové kopy. V obou případech ale domácí obrana, vedená bývalým sparťanem Jakubem Brabcem, odvrátila nebezpečí.
Viktoria měla první obrovskou šanci zápasu v deváté minutě, Kayamba po nádherném centru zleva postupoval sám na branku. Milan Heča proti němu ale vyběhl a jeho pokus zlikvidoval.
Heča musel do akce i po dvaceti minutách hry. Sparťanský brankář vytáhl ostrý centr Kayamby zprava, následná dorážka Hrošovského byla pak zblokována obránci.
Ve 24. minutě už šla Plzeň do vedení. Po rohovém kopu míč na zadní tyč prodloužil Beauguel, nadvakrát pak míč do sítě dotlačil Hořava. Při zakončení kopl do obličeje Milana Heču, který zůstal ležet na trávníku a byl ošetřován.
Hře chyběl spád a zdálo se, že i náboj. Ojedinělou šanci měla Plzeň pět minut před pauzou, akci táhl Kayamba a sám ji také přízemním pokusem zakončil. Míč se ale dokutálel mimo branku.
Bohužel, domácí přidali chvíli před poločasem další branku. Kopic ze středu přistrčil míč doprava Hrošovskému, ten odcentroval a úplně volný Kovařík na zadní tyči uklidil míč do prázdné brány.
V prvním poločase nebyl výkon Sparty ideální a trenér Horňák provedl o pauze dvě střídání. Kanga nastoupil a nahradil na hřišti Haška, do druhého poločasu nevyběhl ani Zahustel, místo něj přišel Ćivić.
Sparta měla první šanci druhého poločasu. Karlsson potáhl míč a vypálil na zadní tyč, Hruška předvedl povedený zákrok a vytáhl míč na tyč.
V 58. minutě měli domácí blízko ke třetí trefě. Hořava po rohu hlavičkoval o zem z malého vápna. Heča se znovu vytáhl a pokus plzeňského záložníka vyrazil na roh.
Bohužel o minutu později už jsme inkasovali. Sparťanská obrana propadla při náběhu rychlého Kovaříka, Heča proti němu vyběhl a plzeňský záložník ho snadno obstřelil. 0:3.
Prakticky vzápětí jsme inkasovali počtvrté. Kopic se vydal středem hřiště, narazil si míč s Beaguelem a z hranice malého vápna míč poslal mezi nohama Heči do sítě.
Heča v 73. minutě zachránil Spartu od pátého gólu. Kopic dostal přihrávku skrz sparťanskou obranu a z malého vápna zakončil. Heča jeho pokus vyrazil, následně před dorážejícím Kopicem odklidil balon Chipciu.
Víc už zápas nepřinesl a Plzeň nám tu uštědřila stejně vysokou porážku jako my jí v základní části ligy.
FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 4:0 (2:0)
Branky: 23. Hořava, 44. a 59. Kovařík, 60. Kopic. ŽK: Hejda. Rozhodčí: Marek – Blažej, Vlček. Diváci: 8 842.
Plzeň: Hruška – Řezník, Brabec, Hejda, Limberský – Kayamba, Hrošovský, Hořava, Kopic (89. Havel), Kovařík (87. Pačinda) – Beauguel (77. Chorý).
Sparta: Heča – Zahustel (46. Kanga), Plechatý, Costa, Hanousek – Karlsson (65. Tetteh), Hašek (46. Ćivić), Frýdek, Sáček, Chipciu – Hložek.

Další novinky