Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Jihlava poražena

Devatenáctka porazila Jihlavu 2:0

Sdílet

Ve 24. kole přivítala ekipa trenéra Kopáňka na Strahově Vysočinu Jihlavu. Bojovný zápas rozhodly dvě branky do sítě Jihlavy. Ve 35. minutě se po pohledné kombinaci prosadil Čejka a po téměř hodině hry navýšil vedení Kozák. Sparta porazila Jihlavu 2:0.
Sparťané vstoupili do utkání velmi aktivně a zatlačili na soupeře již od první minuty. Vyloženým příležitostem však chyběl dostatečný klid a kvalita v zakončení. Centry z křídel navíc dokázala obrana Jihlavy odvracet mimo nebezpečí branky Jágrika. Ve 23. minutě se k odvážnému průniku odvážil kapitán Konopásek. Přešel přes několik obránců a vystřelil. Pokus skončil jen těsně vedle. Následně střílel z pozice uvnitř šestnáctky Patrák, ale síť za Jágrikem nerozvlnil. Skóre se měnilo až ve 35. minutě. Čejka vyvezl míč z vlastní poloviny, narazil se dvěma spoluhráči a utaženou střelou propálil gólmana Jihlavy – 1:0.
Pro Felixe Čejku šlo o první ligový gól v této sezóně. Letenští nadále pokračovali v náporu, ale neujala se jak Konopáskova střela, tak ani roh, při kterém sebral míč z hlavy Gelashviliho brankář Jágrik. Devatenáctka vedla po prvním poločase těsně 1:0.
Do druhé části nastoupila totožná jedenáctka, která držela jihlavské daleko od kasy Janáčka. Dvoumetrový brankář Sparty po většinu zápasu sledoval své spoluhráče při dobývání branky Jihlavy, ale i tak musel předvést několik zákroků, které ho udržovaly v permanenci. Jeho soka na druhé straně se sparťanům podařilo překonat podruhé v utkání po necelé hodině hry, když Szewieczek vysunul kolmicí Patráka, který přihrávkou pod sebe našel osamoceného Kozáka, a ten se z jasné pozice nemýlil – 2:0.
Do navýšení náskoku sáhl trenér Kopáňko ke změnám. Postupně hru oživili středopolař Pudhorocký, křídelník Ryneš a posledních dvanáct minut odehrál i Zuberu, který nahradil Patráka. Sparta si pohlídala závěr zápasu a s poklidem porazila Jihlavu 2:0.
AC Sparta Praha U19 – FK Vysočina Jihlava U19 2:0 (1:0)
Branky: 35. Čejka, 58. Kozák. ŽK: Svoboda, Růžička (oba JIH). Rozhodčí: Vlasjuk – Gunitš, Maiello. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Janáček – Čejka, Alexandr, Gelashvili, Šnajdr, Konopásek, Szewieczek (74. Ryneš), Kozák, Jonáš (69. Pudhorocký), Šimáček, Patrák (78. Zuberu).
Jihlava: Jágrik – Fila, Crha, Pojezný, Havlín, Svoboda (66. Savi), Křivánek, Šrámek (81. Trinh), Růžička, Lokvenc, Shudeiwa.

Další novinky