Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyU-19

Devatenáctka prohrála s Olomoucí

Domácí prohra se Sigmou 1:3

Sdílet

Sparťanská devatenáctka měla možnost dostat pod tlak vedoucí Slavii a stahnout její náskok v čele tabulky. Jenže se stal pravý opak. Sparta doma prohrála se třetí Olomoucí 1:3 a je to naopak Sigma, která se na nás dotáhla na rozdíl jediného bodu.
Trenér sparťanské devatenáctky Jan Kopaňko udělal v sestavě oproti duelu s Plzní dvě změny. Na trávník Tréninkového centra na Strahově od začátku vyběhli Hájek a Sejk místo dvojice Zuberu a Hapal.
Sparta byla od začátku aktivní a první šanci měla v 7. minutě, když střela účastníka nedávného ME do 17 let Václava Sejka z malého vápna proletěla vedle levé tyče.
V patnácté minutě po rohovém kopu Ryneše hlavičkoval Gelašvili. Jeho zakončení ale brankáře Trefila neohrozilo. Krátce na to Sejkovu střelu utlumil olomoucký obránce a míč skončil u Trefila. O minutu později neměl se střelou olomouckého Jáchyma Šípa z hranice vápna problémy gólman Sparty Adam Benada.
Nejkrásnějšího momentu první půle se diváci na Strahově dočkali v šestadvacáté minutě. Kapitán sparťanské devatenáctky Tomáš Jonáš se odhodlal ke střele zhruba z dvaceti metrů. Nádherná rána směřovala do pravého horního rohu olomoucké branky. Bohužel ale skončila jen na horní tyči. Škoda.
Sedm minut před pauzou po rohovém kopu Pudhorockého hlavičkoval nad branku Adam Alexandr. Poslední slovo první půle měl aktivní Václav Sejk, který se dostal ke střele po chybě olomoucké obrany. Jeho přízemní pokus po zemi ale brankáři starosti nenadělal. Po první půli tak svítily na světelné tabuli dvě nuly.
Krátce po začátku druhého poločasu se k odraženému míči se ve vápně dostal Matyáš Kozák. Jeho pokus ale obránci zblokovali mimo tři tyče.
V 53. minutě nacentroval Michal Galus do vápna. Tam se rychle zorientoval Miloš Šidlík a poslal Olomouc do vedení. O pět minut později to bylo ještě horší. Šíp poslal z levého křídla míč do pokutového území, kde našel Šidlíka. Ten ani tentokrát neotálel a pohotově napálil podruhé míč do sparťanské branky. 0:2.
Po hodině hry měl obrovskou šanci Matyáš Kozák. Nedokázal ale protlačit míč za gólmana. Krátce na to vyrazil na druhé straně střelu Šípa Adam Benada. Čtvrt hodiny před koncem míč proletěl ke zcela volnému Hájkovi. Ten z malého vápna netrefil branku.
V 86 minutě byl ve vápně faulován střídající Vojtěch Patrák a rozhodčí nařídil penaltu. Míče se ujal Adam Alexandr, zkušeně si počkal na pohyb brankáře a poslal míč po zemi do opačného rohu branky. Po snižujícím gólu se Sparta nadechovala k náporu. Jenže ten už za minutu zchladil Radim Machala, který prostřelil Benadu.
Víc už se v utkání nestalo a sparťanská devatenáctka doma prohrála utkání s Olomoucí 1:3. Ta se tak na nás dotáhla na rozdíl jediného bodu.
Hodnocení trenéra Jana Kopáňka: „Co k tomu říct. Vyrovnaný zápas, který asi rozhodl první gól, který jsme inkasovali. Pak se poměr sil na hřišti trochu změnil. My jsme se těžko dostávali do vápna. V první půli jsme byli aktivnější k brance soupeře, měli jsme nastřelené břevno a určité situace, které mohly skončit gólem. Byli jsme v šancích nedůrazní. Rozhodla kvalita ve vápně a tu měla větší Olomouc. Z tohoto pohledu si myslím, že vyhrála zápas zaslouženě.“
AC Sparta U19 – SK Sigma Olomouc U19 1:3 (0:0)
Branky: 53. a 58 Šidlík, 88. Machala – 87. Alexandr (pen.). ŽK: Hájek - Rozhodčí: Vodrážka – Vyhnanovský, Švorc. Počet diváků: 94.
Sparta: Benada – Štětina, Gelašvili, Jonáš (71. Šimáček), Ryneš (57. Bláha), Alexandr, Szewieczek, Hájek, Sejk, Kozák (64. Patrák), Pudhorocký.
Olomouc: Trefil – Twardzik, David, Bednář, Šíp (75. Machala), Šidlík (79 Galus L.), Vybíral, Langer, Grygar, Galus M., Grečmal (84. Hausknecht).

Další novinky